![]() |
Reçeler Karpuz Reçeli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Reçeler Karpuz ReçeliReçeler karpuz reçeli Karpuz receli ![]() Malzemelerim 1/2karpuzun kabugu elma gibi soyulucak ve yesil tarafi kucuk kucuk dogranicak 2 su bardagi seker 1 corba kasigi limon tuzu 1 cay kasigi tarcin 4 tane karanfil bir parca kizamik sekeri(lohusa serbetinde kulniniliyor) ustunu ortecek kadar su Yapilisi once kestigimiz ve kabuklarini cikarttigimiz karpuzun uzerine kirecli su dokulur ve bir gece bunlar kirecli suda birakilinir ertesi gunu bol suda cesmenin altinda yikandiktan sonra bir tencereye su limon tuzunu karpuz kabuklarini koyun ve uzerine suyu doldurun birakin kaynasin bu arada bir kac tane karanfil atabilirsiniz icine iyicene kaynadiktan sonra birazdaha sicak suyun icersinde sekeri eritin ve suyunu goz karari ayarlaya bilirsiniz eyer karpuz kabuklari suyunu cok cektiyse iki su bardagi kadar daha ilave edebilirsiniz daha sonra tekrar birakin kaynasin bu arada tarcin ve karanfilinide ilave edebilirsiniz sekeri koyulasinca ve recel kivamina gelene kadar kaynatin bittikten sonra islem biraz yemek boyasi varsa pembe koyabilirsiniz yoksa turkiyede kizamik sekeri derler kimi yorede lahusa serbetinde kullanilir sert ve renkli bir seker ondan bir parca atabilirsiniz tencerenize ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|