![]() |
Reçeler Patlıcan Reçeli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Reçeler Patlıcan ReçeliReçeler Patlıcan Reçeli Patlıcan Reçeli MALZEMELER 1 kilo parmak uzunluğunda körpe patlıcan 8 bardak şeker 3 bardak su (şekerin üzerine basacak kadar) 1 tatlı kaşığı limon tuzu 10-15 kadar karanfil Nohut kadar şap ![]() YAPILIŞ TARİFİ Patlıcanların incecik kabukları tamamen alınır ![]() atılır ![]() ![]() süzülür ![]() suyu yine iyice süzülür ![]() Şekerin üzerine basacak kadar (3 bardak) su konur ![]() köpükleri alınır ![]() ![]() ![]() nohut kadar şap atılır ![]() ![]() damlatılan damlalar şeklini bozmayıp top halde durursa reçel olmuş demektir ![]() ocaktan indirilir ![]() Soğuduktan sonra bazı patlıcanlara karanf iller saplanır ![]() hepsine geçer, bu da reçele güzel bir çeşni ve koku sağlar ![]() doldurulup kapağı kapatılarak muhafaza edilir ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|