Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
patlıcan, reçeler, reçeli

Reçeler Patlıcan Reçeli

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçeler Patlıcan Reçeli






Reçeler Patlıcan Reçeli


Patlıcan Reçeli

MALZEMELER
1 kilo parmak uzunluğunda körpe patlıcan
8 bardak şeker
3 bardak su (şekerin üzerine basacak kadar)
1 tatlı kaşığı limon tuzu
10-15 kadar karanfil Nohut kadar şap

YAPILIŞ TARİFİ
Patlıcanların incecik kabukları tamamen alınır Soyulanlar hemen suya
atılır Patlıcanların soyulma işlemi bittikten sonra sudan çıkarılır Suyu iyice
süzülür Tekrar su içerisinde yumuşayıncaya kadar haşlanır, yıkanır ve
suyu yine iyice süzülür
Şekerin üzerine basacak kadar (3 bardak) su konur Kaynatılır ve
köpükleri alınır İçerisine patlıcanlar atılır Kaynamaya bırakılır Sonra
nohut kadar şap atılır Yine kaynatmaya devam edilir Bir tabak üzerine
damlatılan damlalar şeklini bozmayıp top halde durursa reçel olmuş
demektir Bundan sonra limon tuzu atılır, bir iki taşım daha kaynatılır,
ocaktan indirilir
Soğuduktan sonra bazı patlıcanlara karanf iller saplanır Karanfil kokusu
hepsine geçer, bu da reçele güzel bir çeşni ve koku sağlar Kavanozlara
doldurulup kapağı kapatılarak muhafaza edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.