![]() |
Hz.Peygamberin Dilinden Dua Örnekleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hz.Peygamberin Dilinden Dua ÖrnekleriHz ![]() ![]() "Ey kalpleri evirip çeviren Allah'ım, kalplerimizi taatine çevir ![]() "Allah'ım, bana doğruyu ilham et ve beni nefsimin şerrinden koru ![]() "Ey kalpleri evirip çeviren Allah'ım, kalbimi dininin üzerinde sabit kıl ![]() "Allah'ım! Senden yararlı bilgi, hoş rızık, kabul edilmiş amel isterim ![]() "Zorlu beladan, bedbahtlıktan, kötü kaderden ve düşmanların şamatasından Allah'a sığınırım ![]() "Allah'ım, cehennem fitnesinden ve cehennem azabından, zenginliğin ve fakirliğin şerrinden Sana sığınırım ![]() "Allah'ım, açlıktan Sana sığınırım; o, ne kötü bir arkadaştır ![]() ![]() "Allah'ım, nimetinin elden çıkmasından, afiyetinin ters dönmesinden, ansızın azabına uğramaktan ve her türlü gazabından Sana sığınırım ![]() "Ey Hay ve Kayyum olan! Sadece Senden yardım isterim; Hayatımı düzelt, gözümü açıp kapayıncaya kadar bile beni nefsimle baş başa bırakma ![]() "Allah'ım, acizlikten, tembellikten, korkaklıktan, ihtiyarlıktan ve cimrilikten Sana sığınırım ![]() ![]() ![]() "Allah'ım, Senden rahmetini icap ettiren şeyleri, mağfiretini gerektiren şeyleri, bütün günahlardan esen kalmayı, bütün iyilikleri ganimet olarak kazanmayı, cennete nail olmayı ve cehennemden kurtulmayı isterim ![]() "Allah'ın adıyla, Allah'a tevekkül ediyorum ![]() ![]() "Bütün hamdler O Allah'a ki O, bana yeter, bana acır; yine bütün övgüler O'na ki, O, beni doyurur ve suvarır ![]() ![]() ![]() Allah'ım, faydasız ilimden, korkmayan kalpten, doymayan nefisten ve kabul olunmayan duadan Sana sığınırım ![]() "Allah'ım, hatamı ve cahilliğimi, işimde aşırılığımı ve benden iyi bildiğin şeylerimi bağışla ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Allah'ım, Sen benim Rabbimsin, Senden başka ilah yoktur ![]() ![]() ![]() "Allah'ım, bütün hamdler Sanadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Gökleri ve yeri yaratan, görünen ve görünmeyeni bilen, her şeyin Rabbi, meliki ve sahibi olan Allah'ım! Senden başka ilah olmadığına şahidim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|