Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
adım, büyük, göğüs, için, kanseri

Göğüs Kanseri İçin Büyük Adım

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Göğüs Kanseri İçin Büyük Adım

İngiltere'de ilk kez bir kadının rahmine, meme kanserine yol açan geni taşımayan embriyo yerleştirildi

Sunday Times gazetesinin haberine göre bu işlem, doğacak bebeğin kalıtımsal meme kanserine yakalanma ihtimalinin tümüyle bertaraf edilmesi anlamını taşıyor

Doktorların 27 yaşındaki anne adayının bütün embriyolarını inceledikleri, yüzde 50'nin üzerinde ihtimalle bebeğin ileriki yaşlarda meme kanserine yakalanmasına yol açan geni taşımayanları seçtikleri bildirildi

Anne adayının eşinin, ailesinde söz konusu geni taşıyan kişilerin çokluğu nedeniyle embriyoların incelenmesine karar verdiği belirtildi

Çiftin ürettikleri 11 embriyonun beşinde BRCA-1 adı verilen, meme kanserine yol açan genin bulunmadığı belirlendi ve bunlardan ikisi anne adayının rahmine yerleştirildi

Adının açıklanmasını istemeyen, 14 haftalık hamile kadın, eşinin ailesinden bütün kadınların göğüs kanserli olduklarını belirterek, ''Ailemizde yaşları 27 olan ve göğüs kanserine yakalanan kadınlar bile var Biz şansımız varken bu ihtimali tümüyle bertaraf etmek istedik'' dedi

Kadının doktoru Paul Serhal, embriyoların seçilmesi yöntemiyle binlerce meme kanseri vakasının daha başından önlenmesinin mümkün olduğunu söyledi
Kaynak : Baypostacom

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com