![]() |
Sağlam: Yök Yeniden Yapılansın |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sağlam: Yök Yeniden YapılansınEğitim-Bir-Sen tarafından Hasan Sağlam Öğretmenevinde düzenlenen iftar yemeğine katılan Sağlam, burada yaptığı konuşmada, ''YÖK'ün yeniden yapılandırılması gerektiğini'' söyledi ![]() İhsan Doğramacı ve kendisinin YÖK başkanı oldukları dönemlerde üniversitelerde ''başörtülü'' gençlerin okuduğunu, ancak daha sonra değişik bir ''havaya'' gelindiğini kaydederek şöyle devam etti: ''İzin veren rektörler hakkında soruşturmalar açıldı, bugüne geldik ![]() ![]() ![]() ![]() ''Üniversite hocalarının aralarında seçtiği rektörlerle idare edilen üniversitelerin dünyada artık olmadığı'' görüşünü belirten Sağlam, şöyle konuştu: ''Türkiye'de yüksek öğretimde en önemli sorunlardan biri yönetim sorunudur ![]() ![]() ![]() Yüksek Öğretim Kurulunu 24 kişilik milli bir mütevelli heyeti haline getirmek, liyakat esasına dayanan yöneticileri seçmekle ancak Türkiye yüksek öğretimi ayağa kalkar ![]() ![]() ![]() Avrupa üniversitelerine göre fersah fersah ilerde olduklarını görüyorsunuz ![]() ![]() ![]() Kaynak : Bayposta ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|