Soru:"Vitamin B12 Eksikliği Sebepleri Nelerdir?"

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Vitamin B12 Eksikliği Sebepleri Nelerdir?"

37 yaşindayim erkek
5 yıl önce agız ve yemek borusundaki yanmadan dolayı dktora gittim tapılan thlil sonucu b12 vıtekskligı degerini hatırlamıyorum ama cok düşük oldugunu tesbit edildi tahll sonucu doktor dodeks ignesini 7 gün süryle günd biir defa daha sonra haftada bir defa 7 hafta daha sonra ayda bir yapılmasını uygun gördü iğneleri üçüncü gününden sonra şiayetlerim geçti ğnelerin devamını yaptırdım fakat haftada birden sonra bıraktım kendimi iyi hissediyordum 2 sene sonra halsizlik yorgunluk unutkanlık ani sinirlilik hali başadı tekrar iğneyi olum rahatladım fakat ben sürekl iğneyi yaptırmak mecburiyetindemiyim yoksa unun başka sebepleri var mı bunu nasıl ve ne şekilde öğrenebilirim

DoçDr Yusuf AKCAN

02 11:05:32

vit b12 eksikliğinde iğne ile yerine koyma tedavi açısından pratik ve kolaydır ayda bir iğne ile yerine konabilirancak vit b12 eksikliğinin sebebi araştırılıp bulunursa sebebe yönelik tedavi ile bazen iğne tedavisinden kurtulunabilir bununla birlikte sebeb bulunması ile ilgili testler fazla ve pahalıdır her yerde yapılmayabilir5 aşamalı shilling testi yaptırmalısınızpernisyöz anemikronik pankreatitbakteriyal aşırı çoğalmad latum parazit enfestasyonuçölyak hastalığıileum hastalıklarıtüm bu hastalıklarda vit b12 eksik olabilmektedir pernisyöz anemide direkt tedavi yoktur diğerlerinde belli ölçülerde tedaviler ile vit b12 iğnesine gerek kalmayabilirsağlıcakla

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com