Soru:"Mr Sonucu"

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Mr Sonucu"

Merhaba sayın hocam

2 hafta önce sol dizimin yolda yürürken dönmesi sonucu ağrı ve şişlik oluştuDoktor MR çekilmemi istedi MR ın sonucunu aldım ve müsade ederseniz sonucun ne anlama geldiğini size sormak istiyorum

Femur interkondiler notc düzeyinde milimetrik boyutta subkortikal kitik rezorbsiyon alanları izlenmektedir

repropatellar kartilajda milimetrik fokal sinyal artışı mevcut

medial ve lateral menisküs doğal form ve sinyal intensitesinde izlenmiştir

koronal plan kesitlerinde medial ve lateral kollateral ligamanlar ile iliotibial bant bütünlüğü korunmaktadır

aksiyal plan kesitlerinde medial ve lateral patellar retinakulumlar bütünlüğünce izlenmiştir

Suprapatellar alana uzanan intraartiküler efüzyon artışı izlenmektedir

infrapatellar yağ planı serbesttir

Tibiofemoral eklem posterior kesiminde T1 ve T2 ağırlıklı sekanslarda hipointens patellofemoral eklem ara mesafesinde ise T1 ağırlıklı sekanslarda izo-hiperintens nodüler formda sinyal değişiklikleri izlenmektedir

şimdiden çok teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum

uğur şendal

DoçDr Yakup YILDIRIM

30 10:13:47

Muayene etmeden kesin birşey söylemek zor fakat bu MRI bulgularına göre dizinizde ciddi bir problem yok Şikayetler muhtemelen zaman içerisinde geçecektir

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com