Soru:"Adet Düzensizliği Ve Duphaston"

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Adet Düzensizliği Ve Duphaston"

İyi günlerBen 31 yaşındayım23 şubatta en son adet görmüştümMartın 30da eczaneden test alıp yaptım sonuç negatif çıktıNisanın 10da doktora gittim ultrasonda gebelik yok dedi kan testi yaptı onun sonucuda 2 çıktıBana hamilelik olsa bile yeni olabileceğini söledi ve duphaston verdi sabah ve akşam kullanmamı ilacın bitiminden bir hafta içinde adet olacağımı ve hamilelik hamilelik varsa bu ilacın kesinlikle zarar vermeyeceğini sölediİlacı kullım ve bittikten 3 gün sonra adet oldum yani 23 NisaAma adetimin bittikten sonra bende karın bölgesinde atmalar ve şişkinlik belirdi bu ne anlama geliyorBundan şüphelenip dün sabah yine test yaptım evde sonuç negatifDuphaston adet düzenleyici fakat aynı zama düşük için kullanılan bir ilaç olduğunu sölediler ben hamile olabilirmiyim yada bende olan değişimler herhangi bir hastalığın belirtisimidir?İlginize şimdiden teşekkür ederimSaygılarımla

UzmDr Ersan ŞENER

0505 21:48:03

Sude hanım öncelikle selamlar;Beta hCG dediğimiz testin sonucu 2miu/mL ise gebelik kesinlikle yokturMens bitimi karında sözünü ettiğiniz şişkinlik tamamen fizyolojik olma ihtimali çok yüksek olmasına rağmen olası bir kist ya da ur ihtimalinin göz ardı edilmemesi için ultrasonografik muayene yapılmasını ve bir sonraki adetiniz de benzerbir gecikme olması durumunda ilaç kullanmadan başlayan adetinizin 2 ya da 3 günlerinde (FSH,LH,E2,Prolaktin,TSH ve Free T3) hormon seviyelerinizin kontrolü gerekirAyrıca bu durumun vücut kitle indeksinizde son bir kaç ay içersinde önemli bir değişiklik oldu ise de olabileceğini hatırlatmak isterimSelamlarOpDrErsan ŞENER0505

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com