Soru:"Sft"

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Sft"

Hocam 30 yaşındayım2 gün önce nefes daralması ve sırtımda ağrı nedeniyle doktora gittimSinüzitim var antibiotikler cevap vermiyorDoktor yine sinüs filmi çekti tıkalı maalesefYine antibiotik verdiAntibiotik bi süre rahatlatıyo sonra yine aynıÇok sık ağrı kesici almak durumunda kalıyorumama beni şu an endişelendiren asıl sorumu sorayımAkciğer filmim temiz çıktıfakat SFT düşük dedi
Değerler şöyle
Base %Pred
FEV1 166 43
FVC 191 41
PEF 234 42
FEV1% 87 106
F50 191 37
F25 090 39
MEF 168 36

Şunu da belirtmem gerek 2-3 yıldır antidepresan kullanıyorum(cipralex veya efexor) bu ilaçları bıraktığım zaman nefesimin daha çok daraldığını hissediyorumŞu sonuçlara göre astım olmama şansım varmıİlginiz için şimdiden teşekkürler
UzmDr Sevin Karalar

22 10:20:20

Merhabalar,Yapılan solunum fonksiyon testi sonuçlarınızı değerlendirmeye uygun bulmadım, test düzgün yapılmamış, değerler birbiriyle uyumlu değil, ayrıca bronş genişletici ilaç sıkılıp birsüre sonra tekrar yapılıp karşılaştırmalı değerlere de bakmak gerekir Ancak astım olup olmadığınıza karar vermek için öykünüz, muayene bulgularınız ve düzgün yapılmış solunum fonksiyon testiniz önemlidir Bu kadar sık sinüzit olmanız ön planda allerik olabileceğinizi düşündürüyor Bu yönden de değerlendirilmeniz uygundur Geçmiş olsun dileklerimle UzDrSevin KaralarS

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com