Soru:"Bu Ağrılar İbs Denen Hastalıktan Mı "

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Bu Ağrılar İbs Denen Hastalıktan Mı "

Hocam 6 aydır hayat düzenim çok değiştiBütün herşey temmuz ayında olduğum varikosel ve appendiks testis ameliyatından sonra aşırı stres ve korkuyla başladıŞu appendiks testis dedikleri olayı ben kanser kitlesi sanarak iliklerime kadar korktum ve uykularum kaçtı
Ameliyat olduktan sonra birtürlü düzelemedim Gitmediğim doktor kalmadı Kan sayımı,sedimantasyon,gaita ve idrar tetkiki kolonoskopi, gastroskopi yaptırdım Midemde gastrit ve duedenum ülseri ayrıca bağırsaklara ibs teşhisi kondu Bunun dışında göğsümde belimde sırtımda kısaca bütün vücudumda ağrılar oluyor halsizlik hat safhada idrara çıkma sıklığında artış var Üroloji ve göğüs hastalıkları doktorlarına da muayne oldum kan, idrar tahlilleri, ultrason böbrek için ivp diğer organlarda bişey varmı diye alt üst bilgisayarlı tomografi yapıldı bunlarla ilgili bir problem bulunmadı bağırsaklarından kaynaklanabilir dediler Ya hocam bu ibs aşırı halsizlik, bel ve sırt ağrıları yapar mı? Sanki kemiklerim bile ağrıyor Şuan kabız ağırlıklı rahatsızlığım devam ediyor Acaba başka bir problemim mi var diye beynimi kemiriyor bu ağrılarGittiğim bütün doktorlar mide ve bağırsak dışında önemli birşeyimin olmadığını psikolojimin düzelmesi gerektiğini söylediler Ama birtürlü tatmin olamıyorumBazı günler ağrım olmuyor tamam iyiyim bişeyim yok diyorum ama ertesi gün ağrılar başlayınca moral sıfır oluyor
Gün boyu gaz çıkarıyorum ufak ufak karnımdaki hareketliliği hissediyorum( Daha çok bu aralar aşırı halsizlik ve eklem yerlerimde ağrılarım oluyor sık idrara çıkma olayı varBağırsaklar idrar yolarına baskı gibi bişey yapıyormu karın bölgesi üstten aşağı kadar ağrılar inebiliyor Karın boşluğu sağ ve sol bölgeleri bastırdığım zaman ağrı oluyor gaz sesleri geliyor Zaman zaman bu ağrılar orta boşlukta aşağı doğru iniyor Bel ve bacakların birleştiği sırt bölgede ağrılar varAma sobaya sırtımı verdiğim zaman ağrılar azalıyor ısındığı zamanAnlatmak istediğim hayatım çok kötü etkileniyor Bu bağırsak rahatsızlığı bende varolan problemlere neden olur mu yoksa mevcut başka bir hastalığım mı var ( Psikolojim çok kötü işimi bile düzgün yapamıyorum yaşam kalitem çok düştü (Biraz uzun oldu özür dilerim)
Bu konuda ne yapmam gerekiyor hocam Saygılar

DoçDr Yusuf AKCAN

23 22:46:27

ssri grubu ilaçlar barsak hareketlerini düzenleyebilirken , stress veya depresyona da faydalı etkileri olabilir gaz şikayeti fazlalığında probiyotikler gündeme alınmalıdır doktorunuzun gözetiminde bunlara eğilinsağlıcakla

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com