Az Nefes Al, Genç Kal!

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Az Nefes Al, Genç Kal!





Arife Yıldız Ünal Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof Dr Günhan Erdem, "Çok fazla nefes alıp verildiğinde hücre içi oksidasyonu artıran oksijen, yaşlanmaya ve yaşlanma belirtilerinin ortaya çıkmasına neden olur" dedi Prof Dr Erdem,vücudun doğal bir fonksiyonu olan yaşlanmanın geciktirilmesi ya da kaliteli ömür süresinin uzatılmasının, yaşlanmanın temel mekanizmasını öğrenmeden geçtiğini söyledi Yaşlanmanın temelinde oksijenden kaynaklanan oksidasyonun yattığını savunan Prof Dr Erdem, şunları kaydetti: "oksijenin, yenilen yiyeceklerde bulunan yağ, protein, şeker gibi enerji kaynaklarındaki enerjiyi açığa çıkarmasının yanında zararlı etkisi de vardır Yani bizim için hayati önem taşıyan oksijen, aynı zamanda toksik bir maddedir Soluduğumuz havada yaklaşık yüzde 21 oksijen, yüzde 78 oranında azot var azot gazı, atmosferde oksijenin bu zararlı etkisini tamponlar Böylece kanımızda çözünen oksijen miktarı düşer Eğer saf oksijen solursak, mutlaka bir süre sonra ölürüz" VÜCUDA GİREN FAZLA OKSİJEN, YÜZÜ KIRIŞTIRIYORProf Dr Erdem, vücuda fazla oksijenin girmesinden bağ dokudaki moleküllerin etkilendiğini, bunların suyla etkileşiminin istenildiği gibi olmaması nedeniyle ise yüzde kırışıklıkların meydana geldiğini bildirdi Yaşlanmanın geciktirilmesi için "antioksidan" denilen faktörlerin devreye sokulması gerektiğini ifade eden Prof Dr Erdem, sözlerine şöyle devam etti: "Çok fazla nefes alıp verdiğimiz zaman hücre içi oksidasyonu artıran oksijen, yaşlanmaya ve yaşlanma belirtilerinin ortaya çıkmasına neden olur antioksidanlar, oksitleyici unsuru doğrudan hedef alarak, hızlı bir şekilde tepkimeye girip onu engeller ya da oksitleyici ajanın tahrip ettiği doğal molekülleri onarabilir Bu şekilde onların eskisi gibi çalışmasını sağlayabilir Vücut bazı antioksidanları kendisi yapabiliyor, ancak dışardan almamız gereken antioksidanlar da bulunuyor Bunlar C ve E vitaminleri, selenyum gibi antioksidan metabolizmada görev alan elementlerdir Bu vitamin ve elementlerin diyet yoluyla düzenli olarak alınması kırışıklıkları engelleyebilir"
Prof Dr Erdem, otomatik bir tempoda gerçekleşen nefes alış verişinde 2 nefes arasındaki zamanın uzatılmasının yaşlanma belirtilerini geciktirmede ve ömrün uzamasında önemli rol oynadığını bildirdi
Kaynak : Baypostacom

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.