Soru:"Sağ Diz Menisküs"

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Sağ Diz Menisküs"

hocam merhabaBen 2004 yılında iç menisküs yırtığı nedeniyle önce atraskopi ve ardından açık ameliyat oldum yaklaşık 2 yıl önce düşmemden sonra ameliyat olduğum dizde (sağ dizde) ön menisküs yırtığı teşhisi konuldu ve 3004 yılında sadece atraskopi oldum ve yırtığın tam olduğunu çekip aldıklarını ve dizimin içini tıraşladıklarını söyledi doktorumFakat daha önce seyrek olarak son ay ise sıklıkla dizimde ağrı oluştu ağrı çoğu zaman şiddetli bir sancı şeklinde seyrediyor so dizde ise çekilen MR sonucu atka meniküs de yırtık ve lezyon deniliyor doktor ameliyat dedi fakat ben ameliyata pek sıcak bakmadım
soru 1_ sağ dizde 2 menisküs ameliyat sonucu ağrı oluşması normal mi?
2_ Sol dizden ameliyat olmam gerekiyormu? yanıtlarsanız sevinirim
Saygılar Sevil ATMACA- 33 YAŞINDA
İZMİR

ProfDr Yaman Sarpel

26 22:52:31

Diz ağrısının bir diğer nedeni de kıkırdak sorunlarıdır Kıkırdak hasarları menisküs cerrahisinin sonuçlarını olumsuz etkileyebilmektedir Ağrınız bundan kaynaklanabilirSol dizden yakınmanız varsa, ağrı, şişlik, takılma, çömelme ve merdiven ağrısı varsa MRdada yırtık var deniyorsa ameliyat olmanız gerekebilir Doktorunuzun önerilerine uyunuzGeçmiş olsun

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com