![]() |
Metal Bıçak C Vitamini Kaybediyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Metal Bıçak C Vitamini KaybediyorEge Üniversitesinden (EÜ) yapılan açıklamada, Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü tarafından bazı meyve ve sebzelerin C vitamini içeriklerini belirlemek üzere gerçekleştirilen araştırmanın sonuçları duyuruldu ![]() Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü Öğretim Üyesi Prof ![]() ![]() ![]() Açıklamaya göre, besin maddelerinin buzdolabı koşullarında ve üzeri kapalı olarak bekletilmiş olsa bile vitamin miktarında 3 saat içinde dikkate değer oranda azalma olduğunun gözlendiğini ifade eden Prof ![]() ![]() ''Günlük yaşantıda kullanılan bıçakların metal olması nedeniyle sebze ve meyvelerin büyük parçalar halinde kesilerek, metalle ve atmosferle değinim yüzeyinin azaltılması ve tüketilmeden hemen önce hazırlanmasına özen gösterilmesi gerekmektedir ![]() Elma kabuğu ve portakalın iç beyaz kabuğunda C vitamini bulunduğunu, kivinin bu vitamin yönünden iyi bir kaynak olduğunu ifade eden Prof ![]() ![]() ![]() Prof ![]() ![]() meyvelerin taze tüketilmesinin önemini bir kez daha ortaya koyduğunu bildirdi ![]() ![]() Kaynak : Bayposta ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|