Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dişlerim, iltihaplandısorularınızın, yanıtları

Dişlerim İltihaplandı(Sorularınızın Yanıtları)

Eski 07-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dişlerim İltihaplandı(Sorularınızın Yanıtları)

Dt Duygu Karaosmanoğlu ağız ve diş sağlığı ile ilgili sorularınızı yanıtlıyor

Dt Duygu KaraosmanoğluDiş eti rahatsızlığım var (SorularınızınDiş etlerimde siyahlaşma (Sorularınızın Yanıtları)Bebeğimin neden dişleri çıkmadı? (SorularınızınDiş etim çok ağrıyor (Sorularınızın

Benim dişimde iç tarafta siyahlaşmalar oluştu ve bunlar yavaş yavaş ön taraftan da belli olmaya başladı ne yapabilirim herhangi bir ilaç tavsiye edebilir misiniz?

Bu siyah lekeler muhtemelen diş taşıdırBir diş hekimine danışmanızı ve diş taşı temizliği yaptırmanız gerekiyorDiş taşını engelleyecek veya yok edecek herhangi bir ilaç mevcut değil

Dişimde 20'lik diş intihabı çıktı İçtiğim ağrı kesicileri antibiyotikler hiç kar etmiyor ne yapmamız gerekiyor? Ağrıdan çıldıracağım lütfen yardımcı olun

Bu tür sorunlara neden olan 20 yaş dişleri kesinlikle alınmalıdırCerrahi alanında uzman bir diş hekimine danışmalısınız ve dişinizi aldırmalısınız

20'lik dişimin ucu çıkmış yarısı damağımda ama hiçbir ağrı yok bide alt çenemde süt dişim var oda sağlam yalnız diğerlerinden uzun ağzımı kapattığımda rahatsız oluyorum(ÇOK DA KORKUYORUM)

20 Yaş dişiniz yeni yeni sürmeye çalışıyor olabilirama süremez ve gömük kalırsa alınması gerekir,çünkü enfeksiyona ve ağrıya neden olabilirSüt dişinizden sadece estetik olarak şikayetçiyseniz ;dişinizin sivri yerleri hafif aşındırılarak yuvarlaklaştırılabilir veya kompozitle şekillendirilebilirBir diş hekimine danışmanız daha çok bilgi almanıza yardımcı olur

Merhaba, 10 aylık çocuğumuzun alt ve üstte çıkan dişlerinde siyah lekeler oluşmaya başladı, kullandığı vitamin ilaçlarından olabilir mi , almamız gereken en acil önlem ne olmalı çok teşekkürler iyi çalışmalar

Çocuklara verilen demir preparatları böyle lekelere neden olabiliyorBu lekeler fırçalandığında çıkarlarKonuyu çocuk doktorunuzla görüşmeniz ve alıan demir miktarını değerlendirmeniz faydalı olabilir

Merhaba, Kızım 11 yaşındaÜst köpek dişleri çene tam gelişmediği için çıkamamış,yukarda kalmış,diş hekimi dört adet dişin çekilmesi gerektiğini,böylece köpek dişlerine yer açılacağını söylüyorBu dişlerin aşağı inmeyip yukarda kalma ihtimali var mı?Bu tedavi şekli doğrumudurSaygılar sunarım

Döt diş derken alt 1küçük azı dişlerini de kasttettiğinizi sanıyorumOrtodontik tedavi de böyle bir yöntem olduğu gerçek ve bu uygulanmaktaÇekilen dişin yerine köpekk dişinin yerleşmesi sağlanacaktırKızınızı görmeden net bir şey söylemek doğru olmaz,ama başka bir ortodontistin de fikrini almanızın hiç bir sakıncası yok

Ben 17 yaşındayım ve dişlerime tel taktırmak istiyorum sizce geç kaldım mı lütfen hemen cevap verin bide bende çene darlığı var bu yüzden tedavi olur muyum ve ağrı olur mu dişimde de 5 tane dolgu var tedavi edilir mi? Lütfen yardım edin çünkü beni rahatsız ediyor

Bazı ortodontik tedavi yöntemleri için ergenlik sonrası geç sayılmaktadırAma dişlerinizde sadece çapraşıklık,sıralanış bozukluğu varsa bunun düzeltilmesi için hala şansınız varTedavi şeklinin tam olarak neyi içerdiğini öğrenmek için ise bir ortodontiste muayene olmanız gerekmektedirOrtodontik tedavide dişlerinizin hareket etmesi sağlanacağı için biraz ağrınız olabilirAma bunlar çok ciddi ağrılar değildirDolgularınız ise lokal anestezi yapılarak ağrısız br şekilde yeniden tedavi edilebilir

Merhaba benim ön iki dişimin arası açık ve ben de laminate veneer yaptırmak istiyorumama fiyatının ne kadar olduğunu bilmiyorum öğrenmek için doktora da gidemiyorumlütfen yardımcı olur musunuz?minimum ve maksimum fiyatı nedir?

Sizi için en doğru ve sağlıklı tedavi şeklini anlamanız için muayene olmanız gerekLaminate veneer çok ince işçilik isteyen bir yöntemdirFiyatları ortalama 350€-500€ (tek diş için) arasında değişirSizin önceliğiniz tedavi ücretinin dışında yapılan işe ve hekimnize güveniniz olmalıdır

Benim dişimin hatta köpek dişimin bir tanesi iki dişin üstünden çıktıdoktorlar benim dişlerime rel takılmasını söyledilerfakat bazı doktorlar tel takılacak diyor bazıları ise tel dişlere zararlı diyor ben de dişlerime tel takılırsa bana zararı olur mu?onu öğrenmek istiyorum lütfen bana cevap yazın!!!!!!!!!!LÜÜÜÜÜÜTTTTTTFFFFFFEEEEEENNN NNNNNN! !!!!!!!!!!!!!!!

Ortodontik tedavinin ve kullanılan tellerin kesinlikle dişlere herhangi bir zararı yokturGerek tedaviyi yaptırmanızda hiçbir sakınca yok

Merhaba hocam 12 aylık bir oğlum var üstte 4 altta 2 olmak üzere 6 tane dişi varyalnız yaklaşık 3 hafta önce üstteki iki dişinin üstünde yeni bir diş uç gösterdinasıl bir süreç izleyeceğimiz konusunda bizi aydınlatırsanız çok sevinirimteşekkürlerimle

Yapmanız gereken fazla bir şey yokDişin sürmesini bekleyeceksinizŞu anda dişlerin sürmesi için zaten yer mevcutSüt dişleri tamamen sürdükten sonra gerekirse bir çocuk diş hekimine(pedodontist) danışabilirsiniz

Merhaba; Ben dişlerimi fırçalarken dişetlerim çok kanıyor ve sızlıyorYavaş ve ağar ağar fırcalarım dışlerimi fırçayı çok bastırmamNeden olabilir acabaTeşekkür ederim

Muhtemelen diştaşınız var ve bu nedenle dişetlerinizde kanama oluyorBir diş hekimine danışıp diştaşı temizliği yaptırmanız gerekiyor

Diş etlerimde biranda çekilme var sızlıyor şişme var ne yapmam lazım bide diş etlerim dişlerimi fırçalarken kanıyor teşekkür ederim

Dişeti hastalığınız olabilirEn kısa zamanda bir dişeti uzmanına(periodontolog) danışmanız gerekiyor

Diyaliz hastasıyım 20 dişim çürüdü çok ağrı yapıyor ameliyat dediler yapmadı kalp ve epilepsi hastalığımda var bir sorun teşkil eder mi korkuttu beni teşekkür ederim

Çürük dişlerinize dolgu veya kanal tedavisi yapılabilirBu tedaviler hekiminizin bilgisi atında ve diş hekiminizle konsultasyon yapılarak gerçekleştirilmelidirDoktorunuzun bilgisi dahilinde antibiyotik kullanmalı ve diyalize girdikten bir gün sonra tedavilerinizi yaptırmalısınızKalp ve epilepsi hastalığınızın olması diş tedaviniz için herhangi bir engel teşkil etmez

Ben 40 yaşındayım 20'lik dişim gömülü ameliyat diyorlar ama riskliymiş sinirlerime zarar verirmiş hiç bir rahatsızlığım yok ameliyat olmasam acısından duramıyorum şimdilik ilaçlar verildi ama hiç bir etkisi yok ne yapmalıyım bana yardım edin

Dişinizi aldırmadığınız sürece şikayetleriniz geçmezÇok dikkatli bir çalışma ile sinire zarar verilmeden alınması sağlanabilirCerrahi alanında tecrübeli bir başka diş hekimine danışmanızı ve fikrini almanızı tavsiye ederim

20' lik diş çıkarken meme sıktığınız zaman süte benzer beyaz bir sıvı gelir misadece bunu öğrenmek istiyorum basarılar kolay gelsin

20 Yaş dişi çıkarken böyle bir semptom vermez

Ben yirmi yaşındayım ve 5aylık hamileyim 20lik dişlerim çıkıyormuş doktorum öyle dedi iki tarafında yardı 1hafta sinir tekrar ağrı yapmaya başladı hem çeneme hem de iki taraftaki dolgularımaHamile olduğum için ilaç kullanamıyorumNe yapabilirim yardımlarınız için teşekkür ederim

Çekim yerinde enfeksiyon meydana gelmiş olabilirÖncelikle mutlaka kadın doğum doktorunuza danışmalısınız ve diş hekiminizle arasında bir konsultasyon(fikir alış verişi) sağlamalısınızGerekiyorsa da anbiyotik kullanmanız önerilecektir

Creadenta Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi

Valikonağı Cad YKB Vakıf Binası

No 173 D11/1

Nişantaşı-Istanbul

Tel: 0212-2912920-21-22

wwwcreadentacom[/b]

info@creadantacom
Kaynak: Ekolay

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com