![]() |
Mineral Ve Vitaminler Ne İşe Yarar? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mineral Ve Vitaminler Ne İşe Yarar?Sağlıklı bir vücut için hem vitaminler hem de mineraller hayati önem taşıyor ![]() ![]() ![]() Vücut için gerekli besin maddeleri anıldığında ilk olarak vitaminler akla gelir ![]() ![]() ![]() ![]() Dr ![]() ![]() ![]() MİNERALLER Magnezyum Yağların yakılmasına ve enerji üretimine yardımcı olur ![]() Depresyonla mücadeleye yardım eder ![]() Daha sağlıklı bir kardiyovasküler sistem sağlar ve kalp krizini önlemeye yardımcı olur ![]() Dişleri sağlıklı tutar ![]() Kalsiyumla birleşerek doğal bir sakinleştirici olarak çalışır ![]() Adet öncesi sendromları azaltır ![]() Doğal kaynakları: Öğütülmemiş tahıllar, incir, badem, fındık, çekirdek, koyu yeşil sebzeler, muz ![]() Kalsiyum Kemikleri ve dişleri korur, kemik kaybı ve kırılması riskini azaltır ![]() Bağırsak kanseri riskinin azaltılmasına yardımcı olur ![]() Uykusuzluğa iyi gelir ![]() Sinir sistemine yardımcı olur ![]() Doğal kaynakları: Süt ve süt ürünleri, tüm peynirler, soya fasulyesi, sardalya, fıstık, ceviz, ayçiçeği çekirdekleri, kuru fasulye, karalâhana, brokoli, yeşil meyve ve sebzeler ![]() Demir Büyümeye yardım eder ![]() Hastalıklara karşı direnci arttırır ![]() Bitkinliği engeller ![]() Demir yetersizliğine bağlı anemiyi tedavi eder ve önler ![]() Doğal kaynakları: Karaciğer, kırmızı et, kurutulmuş şeftali, irmik, yumurta sarısı, istiridye, kabuklu yemişler, fasulye, pekmez, kuşkonmaz, yulaf ezmesi ![]() Potasyum Beyne oksijen göndererek zihinsel faaliyetlerimize yardım eder ![]() Vücut atıklarının çıkartılmasında yardımcı olur ![]() Kan basıncını azaltmaya yardımcıdır ![]() Alerji tedavisinde faydası vardır ![]() Doğal kaynakları: Turunçgiller, domates, tüm yeşil yapraklı sebzeler, nane yaprakları, ayçekirdeği, muz, patates ![]() Selenyum Çeşitli kanserlere karşı korur ![]() Kalp hastalığı ve felç riskini azaltmaya yardım eder ![]() Genç elastik dokuların korunmasına yardımcıdır ![]() Sıcak basması ve menopoz sıkıntılarını yatıştırır ![]() Kepeğin tedavisine ve önlenmesine yardımcı olur ![]() Sperm sayısını ve erkekteki verimliliği arttırır ![]() Doğal kaynakları: Deniz ürünleri, böbrek, karaciğer, buğday tohumu, kepek, ton balığı, soğan, domates, brokoli, sarımsak ![]() Çinko Dahili ve harici yaraların iyileşme süresini hızlandırır ![]() Tırnaklar üzerindeki beyaz noktaları yok eder ![]() Prostat sorunlarının önlenmesine yardımcı olur ![]() Büyüme ve zihinsel uyanıklığı destekler ![]() Zihinsel rahatsızlıkların tedavisine yardım eder ![]() Soğuk algınlığının uzunluğunu ve şiddetini azaltmaya yardımcıdır ![]() Doğal kaynakları: Et, karaciğer, deniz ürünleri (özellikle istiridye), buğday tohumu, bira mayası, kabak çekirdeği, yumurta, toz hardal ![]() Manganez Bitkinliğin giderilmesine yardımcı olur ![]() Kas reflekslerinin yardım eder ![]() Osteoporozun engellenmesine yardımcı olur ![]() Belleği geliştirir ![]() Sinirsel hassaslığı azaltır ![]() Doğal kaynakları: Tahıl, fındık, yeşil yapraklı sebzeler, bezelye, pancar ![]() VE VİTAMİNLERİN ÜÇ ASI C vitamini Yaraları, yanıkları ve kanayan diş etlerini iyileştirir ![]() İdrar yolları enfeksiyonu tedavisinde kullanılan ilaçların etkinliğini artırır ![]() Ameliyat sonrası iyileşmeyi hızlandırır ![]() Birçok viral ve bakteriyel enfeksiyonun önlenmesine ve genellikle bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur ![]() Kansere neden olan maddelerin oluşmasına karşı koymada yardımcı olur ![]() Damarlardaki kan pıhtılaşmasını düşürür ![]() Soğuk algınlığının tedavisinde ve önlenmesinde yardımcıdır ![]() Protein hücrelerini bir arada tutarak yaşamı uzatır ![]() Doğal kaynakları: Turunçgiller, meyveler, yeşil yapraklı sebzeler, domates, karnabahar, patates ve biberler ![]() D vitamini Güçlü kemik ve dişler için kalsiyum ve fosforu kullanır ![]() A ve C vitaminleriyle birlikte alındığında soğuk algınlığını önler ![]() Konjonktivitin tedavisine yardımcı olur ![]() Doğal kaynakları: Balık ciğeri yağı, sardalya, ringa, somon balığı, ton, süt ve süt ürünleri ile güneş ışığı ![]() E vitamini Hücresel yaşlanmayı yavaşlatarak daha genç görünmenizi sağlar ![]() Daha fazla dayanma gücü vermek için vücuda oksijen sağlar ![]() A vitaminiyle birlikte çalışarak akciğerleri hava kirliliğinden korur ![]() Çeşitli kanserleri önlemeye yardım eder ![]() Kan pıhtılaşmasını önler ve çözer ![]() Yanıkların iyileşmesini hızlandırır ![]() Kan basıncını düşürür ![]() Düşüğün önlenmesine yardımcı olur ![]() Kalp hastalığı ve felç riskini azaltır ![]() Doğal kaynakları: Bitkisel yağlar, fındık, Brüksel lahanası, yeşil yapraklılar, ıspanak, kepek, tahıl, yumurta, buğday tohumu, soya fasulyesi ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|