![]() |
Poaça Vol 2 - The Revenge |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Poaça Vol 2 - The Revenge* İçindekiler: Un Tuz Tereyağ Zeytinyağı Kaşar Peynir 1 Küp Yaş Maya Ilık-Sıcağımsı Su 1 Yumurta Pul Biber Hazırlanışı: Hamur hazırlanmadan önce yaş maya sıcağa daha yakın olan bir bardak ılık suyun içinde çözülür ![]() ![]() ![]() 150 Gram kadar tereyağını hamuru yoğuracağımız büyükçe bir kabın içine koyalım ![]() Üzerine göz kararı zeytinyağımızı koyalım ![]() ![]() Yumurtamızın akını da bu büyük kabımıza boşaltalım ![]() ![]() Tuz ve mayayı enson ekleyerek karıştıralım iyice ![]() ![]() Un için herhangi bir miktar vermiyorum ancak hamur elimizde zor düzenlenmeli ![]() ![]() ![]() Hamurumuzu kademe kademe un katarak kulak memesi kıvamına getirdiğimizde leğen içinde bir top haline getirip kenara koyalım ![]() ![]() Biz bu arada kaşar peynirimizi rendeleyelim bir kaba ![]() ![]() ![]() Hamurumuzun mayalanması tamamlandığında çok minik parçalarla çalışacağız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu minik topları aralarında mesafe kalacak şekilde önceden yağladığımız tepsimize diziyoruz ![]() Hamuru ve içimizi bu şekilde bitiriyoruz ![]() Üzerlerine yumurta sarısı sürüp( ben yumurta sürmeyi unuttum ), susam veya küncü serpiyoruz üzerlerine ![]() Sonrasında fırına verip 15-20 dakika pişmesini sağlıyoruz 200 derece civarında ![]() Tataaaaam! İşte içi kaşar dolu lezzet topları hazır ![]() ![]() Kaynak: birtabak ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|