Zeytinyağlı Vişneli Yaprak Sarma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Vişneli Yaprak Sarma![]() 4 su bardağı pirinç 250 gr salamura yaprak 4 soğan 1 çay bardağı zeytinyağı Yarım demet maydanoz Yarım demet dereotu Yarım demet nane 25 gr dolmalık fıstık 25 gr kuşüzümü 200 gr vişne Tuz Karabiber Kimyon Vişneli yaprak sarma: Tencereye su aktarıp kaynatın Salamura yaprakları içine atıp 2 dakika kaynayan suda bekletip tel süzgeç ile suyunu süzdürerek alın![]() Pirinci ayıklayın Yıkayıp suyunu süzün Soğanları ayıklayıp küçük doğrayın Maydanoz, nane ve dereotunu çok ince kıyın Kuşüzümlerini ayıklayıp ılık suda bekletin Vişne saplarını ve çekirdeklerini ayıklayın![]() Geniş bir tencerede zeytinyağında soğanları hafif pembeleşinceye kadar kavurup pirinci ekleyin 1-2 dakika kavurun Fıstığı ilave edip 2 dakika daha kavurun![]() Üzümleri, 1-2 dakika ara ile nane, maydanoz, dereotu, kimyon, karabiber ve tuzu ilave edip karıştırın Yarım su bardağı sıcak su ekleyip, kısık ateşte hafif diri kalıncaya kadar pişirin![]() Hazırladığınız içi, yapraklara sararken ortalarına birer vişne yerleştirin ve tencereye dizin Üzerine porselen bir tabak kapatıp, tencerenin kapağını kapatın 15 dakika pişirin![]() Yarım limonun suyu ile bir kaşık zeytinyağı karışımını pişen dolmaların üzerine dökün Tencerenin kapağını aralık bırakarak soğumaya bırakın Ilınınca servis yapın
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|