Kremalı Ve Mısırlı Pilav

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kremalı Ve Mısırlı Pilav





2 su bardağı baldo pirinç
4 su bardağı su
100 gr konserve mısır tanesi
100 gr konserve bezelye
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım su bardağı süt kreması
Tuz, karabiber

Kremalı ve mısırlı pilav:
Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda yarım saat bekletin Bol suyla yıkayıp süzün

Bezelye ve mısırın suyunu süzün 1 kaşık yağı teflon tavada kızdırıp bezelye ve mısırı ilave edip soteleyin Yarım bardak suyu ekleyin Kısık ateşte 5 dakika kapağı kapalı olarak pişirin Kremayı ekleyip karıştırın ve ateşten alın

Kalan sıvıyağı bir tencerede ısıtıp pirinci hafif kavurun Tuz ve kalan 35 bardak suyu ilave edip kapağını kapatın Kaynayınca ateşi kısıp suyunu çekinceye kadar pişirin Hazırladığınız kremalı sosu pilava ilave edip karıştırın Üzerini kâğıt havlu ile örtüp 10 dakika dinlendirin Sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.