Portakal Kabuklu Badem Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakal Kabuklu Badem Tatlısı![]() 1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm 1 çay bardağı tuzsuz ve kabuksuz badem 7 su bardağı süt 1 tutam tuz 1 kahve fincanı rendelenmiş portakal kabuğu 1 5 su bardağı toz şeker1 5 kahve fincanı pirinç unuYarım kahve fincanı mısır nisaştası 1 su bardağı soğuk su 1 kahve fincanı hindistancevizi Portakal kabuklu badem tatlısı: Badem ve portakal rehiyalı bir tatlı akşam ikramlarınız için güzel bir seçenek olacaktır Bademleri robottan geçirin Üzümleri yıkayıp süzün Süt, tuz, 1 kahve fincanı rendelenmiş portakal kabuğu ve toz şekeri tencereye alıp kaynatın![]() Nişasta ve pirinç ununa soğuk suyu ekleyip karıştırın Kaynamakta olan süte yavaşça karıştırarak bu karışımı ekleyin Süt boza kıvamına gelince, ezilmiş badem, hindistancevizi ve 1 su bardağı üzümü ilave edin![]() Karıştırarak pişirmeye devam edin Kaselere paylaştırıp badem ve rendelenmiş portakal kabuğuyla süsleyip servis yapın
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|