![]() |
Sultan Kuzu Sarması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sultan Kuzu Sarması![]() 300 gr kuzu sırtı 1 soğanın suyu Bir tutam safran 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 dal taze kekik 2 yıldız anason 5 diş sarımsak 10 arpacık soğan 20 gr balkabağı Tuz toz beyazbiber 1 çay bardağı haşlanmış nohut Kızartmak için ayçiçeği yağı Hamur için 1 su bardağı un 1 yumurta 1 çay bardağı su Bir tutam tuz Sultan kuzu sarması: Hamur için unu hamur yoğurma kabına eleyip su, yumurta ve tuz ilave ederek yoğurun ![]() ![]() Zeytinyağı, iki diş ezilmiş sarımsak, bir soğanın suyu, safran, tuz, beyazbiber ve taze kekiği bir kasede karıştırın ![]() ![]() Kuzu etini marine ettikten sonra parçalara ayırın ![]() ![]() Kuzu etini kapağı olan bir güvece aktarın ![]() ![]() ![]() Önceden hazırladığınız hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde kalınca açın ![]() ![]() ![]() Ocaktan alıp 160 dereceye ayarlı fırında 5 dakika daha pişirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|