Zeytinyağlı Ege Otları |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Ege Otları![]() 100 gr ebegümeci 100 gr hindiba 100 gr sütlüce 100 gr kaldirek 40 gr havuç 50 gr domates 20 gr soğan 2 diş sarımsak 20 ml zeytinyağı 10 gr pirinç 40 ml portakal suyu Tuz Zeytinyağlı Ege otları: Ebegümecini ayıklayıp temizleyin Soğanı bir tencerede zeytinyağında soteleyin Sarımsak, rendelenmiş havuç ve pirinci ilave edip karıştırın Ebegümeci, doğranmış domates ve portakal suyunu ekleyin Tuzla tatlandırıp 15 dakika orta ateşte pişirin Soğuyunca servis yapın![]() Hindibayı orta boy bir tencerede bir miktar suyla yüzde 70 oranında haşlayıp soğutun Servis tabağında zeytinyağı, doğranmış bir dişsarımsak ve tuzla tatlandırıp servis yapın![]() Sütlüceyi bir tencerede suyla haşlayın 1 diş sarımsak, zeytinyağı ve tuzla tatlandırın Aynı işlemi kaldirek otu içinde yapın ve servis yapın
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|