Kader Ve Dua İlişkisi

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kader Ve Dua İlişkisi

merhaba arkadaşlar foruma yeni katıldım bir kaç mesaj yazdım bazılarına cevap bulamadım belkide cevap almak için illa konu açmak gerekiyordurAcaba bilen bir arkadaş bana kaderin dua ile değişip değişmeyeceğini eğer değişmiyorsa neden dua ettiğimizi açıklayabilirmi? Dua etmeyen biri değilim ve Allah'ın "bana dua edenin duasını kabul ederim" buyurduğunu biliyorumFakat kafam karışık Rabbim dilemeden bir yaprak düşmez ohalde herşey kader onun elindeDua kadere etki etmiyomu bazen dua etmesek de olan oluyoBi doğru görmüşken bu sorularla yanlışa sürüklenmekten korkuyorumÇevremde bana bunu açıklayacak kimse de yokBilgisi olanlar tarafından aydınlatılmayı bekliyorum Teşekkür ederim
Alıntı Yaparak Cevapla

Kader Ve Dua İlişkisi

Eski 07-17-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Kader Ve Dua İlişkisi

kader çok derin bir konu hatta bu yüzden Peygamber efendimiz kader konusunun derinliklerine girmememizi öneriyor Bizim anlayabileceğimizden çok daha derin bir konu

Dualar başımıza gelebilecek kazaları def eder Kader Herşeyi Allah ın önceden bilmesidir Mesela takvime bakıp yarın şu saatte güneş doğacak diyorum Bu ben öyle söylediğimden doğmayacak; güneş zaten o saatte doğacak ben bunu bildiğimden söylüyorum
Allah u Teala geçmişi bugünü geleceği aynı anda biliyor Ne yapacaklarımızı bildiği için önceden yazılmış Ama bazı değişmez kader var doğum, ölüm gibi Birde imtihan için başımıza gelecek belalar var ama dualarla biz onların birkısmını engelleyebiliriz

Biz tamamen robot gibi kendi irademizle değilde Allah ın (cc) yazmasıyla yaşıyor olsaydık adil olmazdı ki Allah u Teala nın adaleti sonsuzdur

Kabaca böyle ama dediğim gibi çok derin bir konu ve doğrusunu Allah bilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Kader Ve Dua İlişkisi

Eski 07-17-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Kader Ve Dua İlişkisi

sen diyosunki zaten yazılanı yaşıyoruz neyapsak boş gibi bi anlam cıkardım
alnımıza yazılanı yaşarız lakin insana akıl verilmiş sen kendini köprüden atarsan bu kader değil intihardır önce ALLAHA sığın dua et insan kendi kaderini çizer sen nefsinin yolundan gidersen nefsin seni heryere sürükler bırak içindeki şeytanın vesveselerini sen kendini güçlü kıl dua ile herşey olur sabır etmeyi bil vede şükretmeyi bil biraz dine sarıl hatta göreceksin huzur bulursun

Alıntı Yaparak Cevapla

Kader Ve Dua İlişkisi

Eski 07-17-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

Kader Ve Dua İlişkisi

güzel kardeşim bende bu konuyu çok araştırdım çok okudum,bildğim kadarıyla buraya yazmak isterim

kaderde doğum ve ölüm dışında herşey bizim elimizde kendi irademizdebizim yapacaklarımız ta ezelden belli,dua edeceğimiz içeceğimiz suya kadar herşey kaderimizde bellidua ile sadece başımıza gelecek kazalara engel olmuş oluyoruzallah bizim o kazayı yaşayacağımızıda biliyordu,buna karşılık dua ederek bu kazayı engelleyeceğimizide biliyorçünkü bizim nasıl biri olduğumuzu,hangi yolda gideceğimizi biliyoreğer kader elimizde olmasaydı cennet cehennem diye kavramlarda olmazdıçünkü allah böyle yazmış böyle olmuş demek de yanlış ozaman bizi allah bile bile cehennememi koyacak buda yanlıştamamen biz kendi irademizle kaderimizi yaşıyoruzkendi irademizle yaşamımızı belirliyoruzevleneceğimiz insanıda biz seçiyoruz,ama allah kimi seçeceğimizide biliyor çünkü bizi çok iyi biliyoro kişiyle evlendikten sonra yaşayacaklarımız hep kendi kaderimiz,çünkü o kaderi biz seçtik ve sonuçlarınada biz katlanacağızbiz allaha sığınırsak allahın rızasını kazanırsak seçtiğimiz iyi yolda rabbimiz hep bizimle olurama bu yaşadıklarımızı ve yaşayacaklarımızın hepsini allah biliyor çünkü bunların hepsi levhi mahvuzda yazılı

kısaca doğum ve ölüm tarihi dışında yaşanılan herşey kendi elimizde,kendi belirlediğimiz kaderimizi yaşıyoruzdua ilede allaha sığınıp başımıza gelecek olan kaza ve belalardan korunmuş oluyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com