![]() |
Yiyeceklerle Değişen Psikolojimiz... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yiyeceklerle Değişen Psikolojimiz...Bilim adamları yaptıkları araştırmalarda, yediklerimiz besinlerin oluşumunda bulunan bazı maddelerin psikolojimiz üzerinde etkili olduklarını açıkladılar ![]() Yediklerimiz ve beynimiz Tükettiğimiz besinler, beynimizde bir sinir hücresinden diğer bir sinir hücresine ve oradan da uyarının türüne göre beynimizi ilgilendiren emir merkezine ulaşır ![]() Kimyasal mesajları taşıyan Nörotransmiterlerin üretiminde veya serbest bırakılmasında yediğimiz besinlerin büyük etkisi vardır ![]() ![]() Sıcak bir maddeye dokunduğumuz anda nörotransmiterler elimizin yandığını ve daha sonra acı hissedeceğimizi elimizi o sıcak yerden biran önce çekmemiz gerektiğini beynimizin refleks merkezine iletirler ve beyin de bunu hareket kaslarımıza iletir ![]() ![]() Yiyeceklerin de bu aktivitelerde büyük payı olduğunu bu araştırma ile daha iyi anlayabiliyoruz ![]() ![]() Değişikliğinizi protein ile artırın Proteinler sindirim sırasında aminoasitlere parçalanırlar ![]() ![]() ![]() Stres için karbonhidrat Karbonhidratlar kan akışını hızlandıran etkiye sahiptir ![]() ![]() ![]() Karbonhidrat ihtiva eden yiyecekler arasında ekmek, krakerler, makarna, pirinç, meyve ve tahıllar ilk akla gelenler arasında ![]() ![]() ![]() ![]() Kafein Kötü ününe rağmen kafein size iyi gelebilir ![]() ![]() ![]() Günde bir ya da iki fincan içildiğinde sizi rahatlatabilir fakat daha fazla kullanıldığında yan etkileri kendini gösterir ![]() Folik asit ve depresyon Folik asitin azlığının depresyona neden olduğu klinik araştırmalar sonucu ortaya konulmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() Selenyum azlığı kendinizi kötü hizzetmenize neden olabilir Vücudunda selenyum miktarı az olan insanlar insanlara oranla daha çok kaygılı, endişeli ,alıngan olurlar ![]() ![]() ![]() Yumurta ve hafızamız Cholin maddesi yüksek kolesterol den uzak durmak için mahrum kaldığımız bir maddedir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|