![]() |
Küçük Kızın Verdiği Ders |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Küçük Kızın Verdiği DersKüçük kızın verdiği ders ![]() Uzun yıllar öncesi ; memleketime giderken yolda bir kasabaya uğradım ![]() ![]() ![]() ![]() Kasabada biraz gezindikten sonra yolun kenarında bir kız çocuğu tek başına oturuyordu ![]() Küçük kıza sordum: - Ben,buraların yabancısıyım küçük;parkın hemen ilerisinde bir fırın varmış ![]() ![]() ![]() Küçük kız: Kafasını kaldırıp; - Bende buraya ilk defa geliyorum ablacım ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuğun yabancı olmasına rağmen,bunu nasıl tahmin ettiğini merak ederek sordum: Küçük kız: Gülümseyerek; erguvan çiçeklerinin kokusunu duymuyor musun ? dedi ![]() -Ben: Çocuk sesleri ve kuş cıvıltıları yukardan geliyor zaten ![]() ![]() ![]() Abla; tek bir ağaçtan bu kadar yoğun koku gelmez ve bu kadar çocuk bir arada böyle bağıramaz ![]() ![]() ![]() ![]() Başımı hafif sallayarak, küçük kız çocuğuna teşekkür ettim ve cebimden çıkardığım parayı ona doğru uzattım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuk ise, ben konuşurken bir anda sözlerini n yarıda kesilmesinden anlamıştı ,kendisini farkettiğimi ![]() Işığa ve gülümsemeye hasret gözlerini benden saklamaya çalışırken: -Ben doğuştan amayım ama sizden daha iyi görür ve hissederim ![]() çok istiyorum ki;, ağaçları kuşları ,çiçekleri ,annemi, babamı ve elleri minicik olan kardeşimi ![]() Bende: -Evet dedim Ve oradan fırına doğru yürümeye başladım ![]() Ben iki gözle görmem gerekenleri hala göremiyorken, O nasıl olurda bu kadar net anlatır herşeyi ,görmeden ![]() ![]() Oda küçük kızın görme özürü olmasına rağmen, benden daha iyi hissediyor ve herşeyi daha iyi görebiliyor olmasıydı ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|