![]() |
Eskişehir De Kadına Yönelik Şiddete Dair... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eskişehir De Kadına Yönelik Şiddete Dair...Eskişehir Barosu Kadın Hukuku Üyeleri tarafından, Kadına Yönelik Şiddete Dair Yapılan Basın ve Kamuoyu duyurusu: ESKİŞEHİR BAROSU KADIN HUKUKU KOMİSYONU’ndan BASINA VE KAMUOYUNA Şiddet bir insanlık suçudur ![]() ![]() ![]() ![]() Ulusal ve yerel medyada, neredeyse her gün yeni bir kadın cinayeti haberi izliyoruz ![]() ![]() Günümüzde dünyadaki her üç kadından biri şiddetin değişik biçimlerine maruz kalmaya devam etmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şiddet bir insanlık suçudur ![]() ![]() ![]() ![]() Eskişehir Kadın Hukuku Komisyonu olarak aşağıda belirttiğimiz düzenlemelerin yapılması gerektiğini düşünüyoruz: •Sadece “töre cinayetleri” değil, namus adına işlenen tüm cinayetler adam öldürme suçunun ağırlaştırıcı nedeni olmalıdır ![]() •İş yaşamında yaygın olan mobbing (yıldırma) ile ilgili TCK’da düzenleme yapılmalıdır ![]() •4320 Sayılı ‘Ailenin Korunmasına Dair Kanunun” kapsamı genişletilmelidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() •Kadınların en çok televizyon seyrettikleri saatlerde evlilik programları yerine eğitici programlar yayınlanmalıdır ![]() •12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak seçimlerde partilerin aday listeleri cinsiyet eşitliğine göre düzenlenmelidir ![]() •Kadınların şiddete uğradığında ya da şiddet riski olduğunda sığınacakları sığınma evlerinin sayısı arttırılmalıdır ![]() •Şiddete uğrayan kadınlar için ücretsiz danışmanlık, psikolojik ve tıbbi destek ve yasal yardım yapılmalıdır ![]() •Cinsiyet ayrımcı yasalar ve uygulamaların kaldırılması amacıyla yapılacak eylem ve eğitim projeleri, kadın örgütleriyle birlikte hayata geçirilmelidir ![]() •Sosyal güvenlik, eğitim ve sağlık açısından kadınların çalışması önündeki engeller kaldırılmalıdır ![]() •Kadın ve çocuklara yönelik şiddeti önlemek için kampanyalar, ana-baba eğitim programları başlatılmalıdır ![]() •Medyada ve televizyon dizilerinde kadınları bir arzu nesnesine dönüştüren bakış açısından ve senaryolardan vazgeçilmelidir ![]() -ALINTIDIR- |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|