Biberiyeli Ekmek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Biberiyeli Ekmek![]() 250 gr un 1 5 çay kaşığı kuru maya1 çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı taze biberiye 120 ml sıcak su 2 yemek kaşığı zeytinyağı Biberiyeli ekmek: Unu bir kaba eleyin Maya, tuz ve biberiyeyi ekleyip karıştırın Sıcak su ve zeytinyağını ilave edin Hamur pürüzsüz hale gelene kadar yoğurun Hamura top şekli verin ve yağlanmış bir kasenin içine koyup, üzerini örtün 45 dakika bekletin Hamuru 4 bezeye ayırın Her parçayı un serptiğiniz tezgah üzerinde tekrar yoğurup 15 cm’lik oval parçalar hazırlayın Hamurları çok az yağ eklenmiş tavada arkalı önlü pişirin Sıcak servis yapın
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|