Yıldızlı Tartölet |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yıldızlı Tartölet![]() 170 gr un 1 çay kaşığı tarçın 100 gr tereyağı 4 yemek kaşığı soğuk su 2 yemek kaşığı toz şeker Dolgusu için 140 gr kuru kayısı (küp doğranmış) 85 gr kuru incir (küp doğranmış) 100 gr toz badem Tarçın Rendelenmiş muskat 1 çay bardağı portakal suyu 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu 50 gr tereyağı 1 muz (küp doğranmış) üzeri için Pudra şeker Yıldızlı tartölet: Un ve tarçını mutfak robotuna alın Tereyağını küp doğrayıp ekleyin ve ekmek kırıntısı görüntüsü alıncaya kadar karıştırın Şeker ve suyu ekleyip 30 saniye daha karıştırın Gerekirse su ilavesi yapın Hamuru buzdolabı poşetine sarıp 30 dakika buzdolabında soğutun Dolgusu için bütün malzemeyi mutfak robotuna alıp kısa süre karıştırın Fırını 190 dereceye ayarlayın Hamuru merdane ile açıp 7 cm’lik yuvarlak kalıp ile kesin ve yağlanmış tartölet kalıplarının içine yerleştirin Hazırladığınız meyveli karışımı içlerine paylaştırın Hamurdan 6 cm’lik yıldız kalıp ile parçalar kesip üzerlerine kapatın Yaklaşık 15 dakika pişirip soğumaya bırakın üzerlerine pudra şeker serpip servis yapın
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|