![]() |
Rendang (Endonezya) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rendang (Endonezya)1,5 kg ![]() 2 baş soğan 10 diş sarımsak 1/2 litre hindistancevizi sütü 2 tatlı kaşığı toz kişniş 1/2 tatlı kaşığı toz rezene 2 tatlı kaşığı toz kimyon 1/4 tatlı kaşığı dövülmüş karanfil 4 küçük acı kırmızı biber 1 sap lemon-grass veya 4 ince dilim limon kabuğu 1 çorba kaşığı limon suyu 2 tatlı kaşığı kahverengi şeker Eti 3 cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kırmızı biberleri ince ince kıyıp bir kenara bırakın ![]() Tencereye hindistancevizi sütünü koyun, kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve kaynamaya bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Etin içine, soğan ve sarımsak püresini, acı biberleri, limon kabuklarını, şekeri ve limon suyunu ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Rendang'ı 2-3 gün önce pişirip, buzdolabında bekletirseniz daha lezzetli olur ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|