Pancar Turşusu-1

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pancar Turşusu-1



Malzemeler,
6 adet orta boy pancar
1 çay bardağı üzüm sirkesi
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
Su

Hazırlanışı,
Pancarların kök ve saplarını kesip bol suyla yıkayın
Düdüklü tencereye pancarları alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin
Tencerenin ilk buhar sesi duyulduktan sonra 20 dakika boyunca pancarları haşlayın
Haşlanan pancarları süzgeç yardımıyla tencerenin içinde alın
Ilınan pancarların kabuğunu soyup orta büyüklükte doğrayın
Büyük bir kavanoza pancarları dizin
Sarımsağın kabuklarını soyup rendeleyin
Pancar haşlama suyuna; sarımsak rendesi, sirke, tuz ve toz şekeri ekleyip karıştırın
Karışımı pancarların olduğu kavanoza dökün
Kavanozun kapağını kapatıp 1 gece buzdolabında bekletin
Ertesi gün pancar turşusunun tadına bakabilirsiniz
Afiyet olsun

Notlar,
Düdüklü tencereniz yoksa normal tencerede kapağı kapalı olarak yumuşayana kadar haşlayın
Pancar turşusunu hem tek başına hem de et ve sebze yemeklerinin yanında garnitür olarak sunabilirsiniz



dır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.