![]() |
Pancar Turşusu-1 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pancar Turşusu-1![]() 6 adet orta boy pancar 1 çay bardağı üzüm sirkesi 2 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı toz şeker Su Hazırlanışı, Pancarların kök ve saplarını kesip bol suyla yıkayın ![]() Düdüklü tencereye pancarları alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ![]() Tencerenin ilk buhar sesi duyulduktan sonra 20 dakika boyunca pancarları haşlayın ![]() Haşlanan pancarları süzgeç yardımıyla tencerenin içinde alın ![]() Ilınan pancarların kabuğunu soyup orta büyüklükte doğrayın ![]() Büyük bir kavanoza pancarları dizin ![]() Sarımsağın kabuklarını soyup rendeleyin ![]() Pancar haşlama suyuna; sarımsak rendesi, sirke, tuz ve toz şekeri ekleyip karıştırın ![]() Karışımı pancarların olduğu kavanoza dökün ![]() Kavanozun kapağını kapatıp 1 gece buzdolabında bekletin ![]() Ertesi gün pancar turşusunun tadına bakabilirsiniz ![]() Afiyet olsun ![]() Notlar, Düdüklü tencereniz yoksa normal tencerede kapağı kapalı olarak yumuşayana kadar haşlayın ![]() Pancar turşusunu hem tek başına hem de et ve sebze yemeklerinin yanında garnitür olarak sunabilirsiniz ![]() ![]() dır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|