Tuzlu Simit |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tuzlu SimitMalzemeler 1 paket margarin 250 gr (erimiş) 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı yoğurt 1 yumurta (sarısı üzerine) 1 çorba kaşığı mahlep 2 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı şeker 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un (4-5 su bardağı) 1 tatlı kaşığı pekmez Hazırlanışı -Margarini eritin, sıvıyağ, yoğurt, yumurta beyazı, şeker, tuz, mahlep ve aldığı kadar un ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurun ![]() -hamurdan küçük parçalar kopartın, elinizde yuvarlayıp simit şekli verin -yağlanmış veya yağlı kâğıt serilmiş tepsiye sıralayın -üzerine yumurta sarısı ile pekmezi karıştırıp sürün, susam serpin - önceden ısıttığınız fırında(170 derece) üzeri kızarana kadar pişirin(15 dak) |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|