Fındıklı Ekmek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fındıklı Ekmek





500 gr tam buğday unu
300 ml ılık su
5 gr kuru maya
1 su bardağı fındık
3 yemek kaşığı haşhaş tohumu
Yarım çay bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz

Fındıklı ekmek:
Un, maya, ılık süt, tuz, ılık su, haşhaş tohumu ve yağı geniş bir kasede karıştırarak yoğurun üzerini nemli bir bezle örterek 40 dakika mayalanmaya bırakın

Hamura fındıkları ekleyip tekrar yoğurun Baton kek kalıbını yağlayıp hamuru içine yerleştirin ve üzerini örterek tekrar 20 dakika mayalandırın

Mayalanan hamurun üzerine bıçakla derin çizikler yapıp un serpiştirin 190 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.