|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bulunması, çantasının, gereken, ilk, malzemeler, yardım, özelliği |
![]() |
İlk Yardım Çantasının Özelliği Ve Bulunması Gereken Malzemeler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İlk Yardım Çantasının Özelliği Ve Bulunması Gereken Malzemelerİlk Yardım Çantasının Özelliği ve Bulunması Gereken Malzemeler İlk yardım için, bir ilk yardım çantası bulunması çok yararlı olacaktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Küçük çocukların erişmesini önleyecek iyi kapanan kilitli bir metal ya da plastik kutu işimize yarayabilir ![]() ![]() İlk yardım çantası, direkt bir ısı kaynağından ve çocukların erişebileceği yerlerden uzak ne çok nemli ne de kuru bir yerde tutulmalıdır ![]() ![]() Evde yaşayanların ilk yardım çantasının nerede olduğunu bilmeleri gerekir ![]() ![]() ![]() İlk yardım çantasının içindekiler duruma göre değişiklik gösterebilir ![]() ![]() -Steril gazlı bez (4–5 gazlı bez içeren bir kutu ya da çeşitli zarflar) ![]() -Hidrofil pamuk ![]() -Oksijenli su ![]() -Alkol ![]() -Renksiz (klorheksidin) ya da renkli (povidon iyot içeren) bir antiseptik ![]() -Terdhan allerji yapmayan flaster ![]() -Çeşitli boyutlarda yara bandı ![]() -Değişik boyutlarda sargı bezi ![]() -Bir kol askısı yapmak için sargı (1 m x 1 m gazlı bez) ![]() -Ağrı kesiciler (parasetamol ya da asetil salisîlik asit), ağrıyı geçirirler ve ateşi düşürücüler ![]() -Ufak darbelerde kullanmak için bir İltihap önleyici pomat ![]() -Antiallerjikler bir krem, sokmalarda çok yararlıdır ![]() -Ateş ölçmek için derece ![]() -Tercihan uçları yuvarlak bir makas ![]() -Küçük bir cımbız ![]() Arabadaki ilk yardım çantası için aşağıdakiler eklenebilir: -Bulantıya karşı hap ![]() -Bîr kutu kağıt mendil ![]() -Bir çift plastik eldiven ![]() -Isı yalıtımlı bir örtü ![]() -Bir fener ![]() Ayrıca, şunları da bulundurmanız önerilir: -Bir yangın söndürücü ![]() -Tehlike işaretleri ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|