07-13-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kınalı Hasan
Yüzbaşi Sirri Bey, ikindi vakti yeni gelen erati teftiş ederken, içlerinde bir tanesinin saçinin bir tarafi kinalanmiş oldugunu görür ve takilir: “Hiç erkek kinalanir mi? Mehmetçik: Buraya gelmeden evvel, anam kinalamişti komutanim” der ve sebebini bilmedigini ilave eder Komutanin istegi üzerine anasina haber salar, “Niye benim saçimi kinaladin?” Gelen cevabi mektupta şunlar yazar: “Ey gözümün nuru Hasan’ım, Köyümüzde rahat rahat oturalım mı? Vatan sevgisi içimizde alev alev yanıyor Sen ecdadından, babandan aşağı kalamazsın  Ben, senin anan isem Beni ve seni Allah yarattı, vatan büyüttü Allah, bu vatan için seni besledi Bu vatanın ekmeği iliklerinde duruyor  Sen bu ailenin seçilmiş kurbanisin  Hasan’ım, söyle zabit efendiye  Bizim köyde kurbanlık ayrılan koyunlar kınalanır  Ben de seni evlatlarımın arasından vatana kurban adadım Onun için saçını kınalamıştım  El-hükmü billah Allah, seni İsmail Peygamber’in yolundan ayırmasın Seni melekler şimdiden rahmetle anacaktir Gözlerinden öperim 
|
|
|