![]() |
Dünyanın En Zeki Adamı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünyanın En Zeki Adamı> Bir universite profesoru ogrencilerine su soruyu sorar; > -'Var olan herseyi Tanrimi yaratti?' > Cesur bir ogrenci ayaga kalkar ve yanitlar ![]() > -'Evet herseyi Tanri yaratti!' > Profesor sorusunu yineler ve ogrenci yine 'evet efendim ' diye yanitlar ![]() > -'Eger herseyi yaratan Tanri ise ve seytan var olduguna gore seytani da Tanri yaratmis olur ve calismalarimizda uyguladigimiz 'Kesinlestirme' prensibine gore de Tanri seytandir ![]() karsisinda sasirir ve yerine oturur ![]() Tanri'nin icindeki kaderin bir efsane oldugunu kanitlamaktan oturu oldukca mutludur ![]() bir ogrenci ayaga kalkar ve > -Bir soru sorabilirmiyim profesor? der ![]() sorabilecegini soyler ![]() sorar ![]() > Profesor; > -'Nasil bir soru bu boyle,tabiki vardir ' diye yanitlar ![]() soguktan usumedinmi?' > Ogrenci ; > -'Aslinda, fizik yasalarina gore soguk yoktur ![]() yasamda/realitede biz sogugu sicakligin yoklugu olarak dusunuruz ![]() nesneler o enerji oradaysa veya bir sekilde enerji iletiyorsa onu deneyimler ![]() derece F) sicakligin kesin yoklugudur (hic olmadigi seviyedir) ![]() maddelerin bu seviyede reaksiyon verme ozellikleri bozulur ve degisir ![]() duyumsadiklarimizi tarif etmek icin yarattigimiz bir kelimedir' der ve devam eder, > - Profesor, karanlik varmidir? profesor ; > -'Tabiki vardir' ![]() > -'Korkarim gene yaniliyorsunuz efendim ![]() yoktur ![]() karanlik isigin yoklugudur ![]() calisabiliriz ama karanligi calisamayiz ![]() kullanarak beyaz isigi kirar ve renklerin cesitli dalga uzunluklari uzerinde calisabiliriz ![]() karanligi olcemeyiz ![]() mekani aydinlatarak karanligi kirmis olur yani karanligi gecersiz kilar ![]() Siz belli bir mekanin/uzayin ne kadar karanlik oldugundan nasil emin olursunuz? Isigin miktarini olcersiniz! Bu dogrudur degilmi? Karanlik insanlik tarafindan , isigin olmadigi yer/mekan icin kullanilan bir kelimedir ![]() ogrenci profesore gene sorar; > -'Efendim seytan varmidir? Bu kez profesor pek emin olamamakla birlikte yanitlar; -'Tabiki, acikladigim gibi, biz onu her gun ,her yerde onu goruruz ![]() bir kisinin baska bir kisiye her gun sergiledigi insaniyetsizliginin bir ornegidir ![]() yer alir ![]() tumu seytanin kendisinden baska bir sey de degildir ![]() der ![]() > Ogrenci devam eder; > -'Seytan yoktur efendim ![]() ![]() Seytan basit olarak Tanrinin yoklugudur ![]() insanin tanrinin yoklugunu tarif etmek uzere yarattigi bir kelimeden ibarettir ![]() seytani yaratmadi ![]() sevgiyi yureginde duyumsamadigi zaman deneyimlediklerinin bir sonucudur ![]() olmadigi yere gelen soguk ya da isigin olmadigi yere gelen karanlik gibidir ![]() > Profesor yerine oturur ![]() EINSTEIN'dir |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|