|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çift, işletim, kaldırırım, kullanıyorum, sistemi, tanesini |
![]() |
Çift İşletim Sistemi Kullanıyorum. Bir Tanesini Nasıl Kaldırırım? |
![]() |
![]() |
#1 |
[KAPLAN]
|
Çift İşletim Sistemi Kullanıyorum. Bir Tanesini Nasıl Kaldırırım?Bu işlemi gerçekleştirmek için öncelikle sistemimizde kurulu olan Win NT/2K/XP'nin boot manager'ını düzenliyeceğiz, daha sonra bölümümüzden kaldıracağımız işletim siteminin dosyalarını sileceğiz ![]() 1-)Boot Manager'ı düzenleyelim: Öncelikle "boot ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() C sürücünüzde ki "boot ![]() ![]() ![]() ![]() [boot loader] timeout=30 default=C:\ [operating systems] C:\="Microsoft Windows" multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Micro soft Windows XP Professional" /fastdetect *timeout=30* -->Boot menünün ekranda kaç saniye kalacağını gösteriyor ![]() "default=C:\" -->Default olarak seçili işletim sistemi" Aşağıdakiler ise Boot Menüde bulunan işletim sistemleri seçenekleri C:\="Microsoft Windows" multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Micro soft Windows XP Professional" /fastdetect Şimdi biz C'de Win98'i kaldıcağımızı ve sadece WinXP kullanacağızı düşünelim ![]() ![]() [boot loader] timeout=0 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOW S [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Micro soft Windows XP Professional" /fastdetect "timeout=0" yapmamın nedeni nasıl olsa seçecek başka işletim sistemi yok "default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDO WS" ise D sürücümüzdeki WinXP'nin yol tanımı Böylece boot menü düzenleme işlemimiz tamam oluyor ![]() 2-)Yer açmak için dosyaları kaldıralım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|