![]() |
Hakimin Dört Suçu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hakimin Dört SuçuHAKİMİN DÖRT SUÇU Hazreti Ömer Radıyallahü Anh, hilafeti zamanında Hımıs ileri gelenlerine bir mektup yazıp çevredeki fakirlerin kendisine bildirilmesini isteyerek yardım edeceğini bildirdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Hakimimiz hakikaten gayet fakirdir ![]() ![]() - Allah'tan bu kadar korkan hakiminizin hoşunuza gitmeyen tarafları da vardır herhalde ![]() ![]() ![]() ![]() 1 - Hakimimiz vazifesine her zaman sabah namazından sonra başlaması lâzım geldiği halde kuşluk vakti vazifesinin başına gelir ![]() 2 - Hakimimizi hiç bir gece aramızda görmüyoruz ![]() ![]() 3 - Hele haftada birgün, evinden dışarı bile çıkmaz, kapısını arkasından sürgüleyip içerden ses bile vermiyor ![]() 4 - O'nun şahid olduğu bir hadise vardır ![]() ![]() ![]() Hımıslıların şikâyetlerini sonuna kadar dinleyen Hazreti Ömer, onlara bir kısım erzak ve giyecek vererek gönderdi ![]() ![]() Hakim, Hazreti Ömer'in huzuruna geldiğinde, Halife O'na Hımıslıların bazı şikâyetleri olduğunu söyleyerek dört kusurunun sebebini sordu ![]() Birinci kusurum; ailem hasta olduğundan evin bütün işlerini bizzat kendim görüyorum ve bu sebepten vazifemin başına ancak kuşluk vakti gelebiliyorum, ikincisi ise; gündüzleri halk için vazife gören bir kimsenin gece olunca Hak için vazife görmesine müsaade edersiniz her halde ![]() ![]() Üçüncüsü ise; sırtımdakinden başka giyecek elbisem yoktur ![]() ![]() ![]() Hubeyb'in şehid edilmesini hatırlayınca bayıldığım ise doğrudur ![]() ![]() ![]() ![]() Sa'd bin Amir'in (R ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|