Çatıda Bir Kuş |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çatıda Bir KuşÇatıda Bir Kuş - Şule Meryem Canpolat "Sıradanlıktan sıkıldığımızda, yeni şeyler ararız hiç durmadan ![]() Her -an-, bize sunulmuş bir yeniliktir aslında![]() Ama hayatı iyi tahlil edemeyince biz, hep bizim sandığımız dünyada, değişiklikler arar dururuz![]() Değişmesi gerekenin bakışımız olduğunu unutarak"![]() ![]() ___ Bankada üç beş kişi ![]() Sıra bekliyorlar, her hallerinde telaş var![]() Onların içine dahil oluyorum ben de![]() Güvenlik memurunun yönlendirmesiyle, sıramı iple çekiyorum işte![]() Beynimde sayılar ve paralar dönüyor o an sadece![]() Gittiğim yer banka olunca ayıp olur belki de başka şeyler düşünmek![]() Yoruluyorum işte o an zihnimde dönen gel-gitlerden![]() Bunu ona, onu buna vermekten![]() Her gün tekrar eden, sayı ve hesap işlerinden![]() Birisi beni çekip alsın bu hummalı alışverişten!![]() ![]() Güvenlik memuru da dahil kimse duymuyor imdadımı ![]() Dünyanın her gün tekrar eden hırslarına duyduğum isyanımı![]() Artık birbirinizi görün ey insanlar diyen haykırışımı!![]() Kimse duymuyor derin hesaplar içinde ağlayan yanlarımızı![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İçindeyken dışında olmak nasıl bir şey kimbilir? ![]() Parayı sevmeden parayla haşır neşir olmak?![]() Bir araç olduğunu bilip, onunla gerektiği kadar bağ kurmak![]() İhtiyaç kadarını kullanıp, fazlasını dağıtmak![]() Mümkün mü Varyemez amca kadar severken altınlarını, ya da paranın gücünü![]() Saymayı bırakıp bir an, sevmeyi başarmak insanları![]() ![]() Sayacak param yok diyenler olacak belki ![]() Ya da nerde o günler diye hayıflananlar![]() Paranın bir araç olduğunu unutanlar belki![]() Ya da her hayali için sağa sola para sayanlar![]() Kimileri onu bir gecede harcayacak çerez niyetine![]() ![]() Kimileri onu bir ömür saklayacak hatıra niyetine![]() Merhum Varyemez amcanın torunları onu çok sevecek belki de![]() Ellerindekilerin tedavülden kalkması bile üzmeyecek onları![]() Aşkın huzur veren ikliminden alıp kendimi dünyaya açıyorum sadece bir saatliğine gözlerimi![]() Sayılar ve hesaplar yoruyor beynimi![]() Anlatamıyorum dünyaya beni boğan bu döngüyü![]() ![]() Yeni bir şeyler arıyorum, kendi dünyama çevirmek için gözümü ![]() O dünyada daha huzurluyum çünkü![]() Hep olması gerektiği gibi![]() Orda kuruyorum tüm düşlerimi, bir gün olacakmış gibi![]() Memur, işlerini hallederken gözüm çatıya takılıyor, karşımda duran pencereden![]() İşte kurtuluyorum beni boğan haletten Bir pencere açıyorum, minicik bir kuşun çabasıyla yeniden![]() ![]() Çatıdaki minik kuş ![]() Sek sek hareketlerle dans ediyor adeta![]() Eski çatının, yeni konuğu![]() İç dünyamın sevimli güneşi![]() İçmdeki kasırga son buluyor minik bir kuşla![]() Çekip alıyorum ruhumu dünyadan, onun duruşuyla![]() Hem ne doğal bir duruş![]() Hiç yorulmadan, yuvaya doğru çizilen zikzaklar![]() karar kılmadan bir yerde inişler ve çıkışlar![]() Ne kadar da bizi anlatıyor kuşun hali![]() Çalışkanlığı, unutturuyor acele yanlarını![]() Biz de unutuyoruz gündelik telaşlarımızı![]() Dalınca alemine kuşun, kirli yanlarımızı![]() ![]() ___ Dünyanın bitmeyen hesaplarından bir kaçıştır bu yanlarımız ![]() Yeni gelmiş gibi dünyaya, inadına saflığımız![]() Sıradan sorularına memurun, çarpık- çurpuk cevaplarımız![]() Acemi kalmaya yemin etmiş gibi herşeye, içimize sürüklediğimiz dünyamız![]() Hep bu anlamsız telaştan değil mi işte vurdumduymazlığımız![]() Yetişmek isterken bu yarışta, hırslarımızdan vazgeçişimiz![]() Herkes kendiyle yarışmalı belki![]() Herkes önce kendini anlamalı, tanımalı![]() Önde kendiyle konuşabilmeli her insan![]() Bir kuşla derin muhabbet kurabilmeli![]() Bir pencere açabilmeli kendi alemine![]() Bakmaktan yorulduğunda dünyaya, kaçabilmeli kendi hayal dünyasına![]() Orda cennet doğallığı bulacak her insan![]() Dışarda kaybettiği çocuksu yanlarını![]() Orda aşkı arayacak her insan![]() Unutup kısa anlarda dünyanın dertlerini![]() ![]() ![]() ![]() ![]() En güzel yarışın kişinin kendiyle yaptığı yarış olduğuna karar veriyorum eve dönerken ![]() En güzel kuşun o an için çatıdaki minik kuş olduğunu düşünüyorum![]() En büyük yatırımın, tüm hesapları unutmak olduğunu anlıyorum dünyaya dair![]() ![]() Unutup tüm hesapları, unutulmayan zamanlara atıyorum tüm yaşanmamışlıkları![]() Ve gelmeden geleceği kovalamaktan vazgeçiyorum![]() Üstünlüğün kendini bilmek olduğunu çok iyi biliyorum artık![]() Maddi şeylerin tüm dertlere deva olmadığını da![]() Herkesin değer verdiği şeylerin değerli olduğu anlamına gelmediğini zaman söylüyor bana![]() Asıl değerlere dikerken gözlerimi, dünya yalan söylüyor bana![]() Belki ben kanıyorum bu yalana![]() Kalıcı sandığım şeylere tutarken umudumu![]() En çok ben inanmak istiyorum belki bu şatafata![]() Ama işte bir kuş yetiyor güzellikleri görmeye![]() Araç olduğunu anlayınca herşeyin, haddini bilmeye![]() ![]() Geçici bir dünyaya mahkum olmayı en büyük ceza sayıyorum kendime ![]() Mükafatını düşünmüyorum bu cezanın![]() Dünyaya isyan değil teşekkür etmem gerektiğini fısıldıyor içimdeki ses![]() İç çekişlerime kuşun içli sesi eşlik ediyor sadece![]() Yuvası olduğu için neşeli yine de![]() Bir yuvam olduğu için mutluyum ben de![]() Ama hiçbir maddi şey dindiremez içimizdeki ayrılığı![]() Hiçbir teknoloji bize anlatamaz bir kuşun içten haykırışını![]() Anlamak için içime dalıyorum![]() Unutup tüm unutmaları, önüme bakıyorum![]() Kalan dilimlerinde zamanın, bir kuşun çalışkanlığını örnek alıyorum işte ben de![]() Ne çok öğrenecek şeyimiz var bir kuştan bile![]() Herşeye hakimken biz ve güçlüyken bir o kadar maddi şeylerle, ne kadar zayıfız işte![]() ![]() Kim örtecek şaşkın bakışlarımızı bir sabah, terkederken biz, dünyayı? ![]() Kim anlayacak yürek delen hallerimizi, hızla geçiyorken zaman![]() Saatleri erteliyorum işte yine![]() Zamansızlığı seçiyorum![]() Sürprizlerle yaşamak en güzeli değil mi, hayatı?![]() Hesapsız kaymak dostların iklimine![]() Kendi güneşini kendinin açtırması her insanın![]() Batışları ertelemek bir akşam![]() "Umutla yaşamak bu işte, her sabah"![]() Aldırmadan batışlara, kendiyle yarışmak![]() Derin dalışlardan sonra, yüzeyde durmayı başarmak![]() Aldırmadan kırılanlara kalanları toplamak![]() İşte bu olmalı, yaşamak![]() ![]() "Umut güneş gibidir ![]() Siz açtırmazsanız o doğmaz asla"![]() Ş M CŞule Meryem Canpolat |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|