Ağaç Umuttur

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ağaç Umuttur

Ağaç Umuttur Yazısı - Ağaç Umuttur Ayşe Sönmez Bulut - Ayşe Sönmez Bulut Yazıları

Mevsim kıştı,ama güneşli bir günün kokusu vardı havadaBir rüzgar gibi geçtim kavakların arasındanYüzümü yapraksız,meyvesiz kalmış elma bahçeleri içinden gelen traktörün sesine verdimKavakların sesi,traktörün sesine karışıyordu

Ağaç umutturKışa rağmen,geleceğin umududurBu umuda verdim yüzümüUmudun rengine,renksizliğine verdim

Nerde bir su varsa orada bir ağaç vardırBelki bir kavak,belki bir salkım söğüt ya da ulu bir çınarŞimdi renklerinin soluk olmasına bakmayınHele bir bahar gelsin bir de o zaman görünUmut bir yeşersin hele,gelecek bir yeşersinBir yeşersin kavak,salkım söğüt,ulu çınarAğaç bir yeşersin,su yeşerir,rüzgar yeşerir,gök yüzü yeşerir

"Ağaçların yukarıdaki yaprakları,

Uzanılmaz,

Kuşlara ve güneşe mahsustur" demiş Melih Cevdet AndayBahar gelsin,ağaçların yapraklarıyla dansa başlar kuşlar ve güneş ışığı

Bazı ağaçlar bencildirYaz kış dökmez yapraklarınıKendine saklar güneşiAma öyle mi kavak,söğüt,çınarAçarlar gökyüzünün lekesiz maviliğini gözlerinize

Traktör sesi uzaklaşırken arkasındaki çocuğa el salladımSonra baharı umutla bekleyen ağaçlara verdim yüzümüKavaklar nasıl gururlu ve mağrur direniyorlar kışaSahibinin kaç çocuğu vardır acaba?Çocuklar mı kestirmediler bu kavakları?Bu çocuklardan biri de traktörün arkasında bana el sallayan şirin oğlandır belki de

Ne zaman kurumuş bir ağaç görsem,ne zaman kesilmiş bir ağaç;hüzünlenirim hemensanki umutlarım biter,hayalkırıklıkları yaşarım

Serin bir rüzgar çarptı yüzümeYüzümü bu kez rüzgara verdimYürüdüm,kavakların sesini aradı kulaklarımYüreğimi umutlara verdimYürüdüm,yürüdümKuytularda kalmış karlar parlıyordu güneşleSanki fidanlar üşüyorduAma umut vardıBahar gelecek yeşerecek ağaçlar,küçük fidanlar,otlar,çalılarBelki de baharı sevmemiz ondandırUmutlarımız gibi ağaçların yeşermesinden,doğanın canlanmasından

Yüzümü bahara verdim,yürüdümyürüdümyürüdümAz kaldı baharaUmutlarımın yeşermesine az kaldıAğaçlar umutturelimizin erdiği yere ağaç dikmeliyizHayata ,umutlara tutunmak için ağaç dikmeliyizAğaç umuttur

Ayşe Sönmez Bulut

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com