|  | Bir İstanbul Masalı |  | 
|  06-28-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Bir İstanbul Masalı>>yazın sonuna kadar beklemenize gerek kalmadı) > >> > >> > >> > >>36  Bölüm > >> > >>Yeşilköy sahili    > >> > >>Selim bir kez daha saatine bakar  Saat  4:30olmuştur  İçini çeker  "Gel > >>artık Esma  " > >>Evet o gelse herşey düzelecek , yüreğindeki fırtınalar dinecektir  Ama ya > >>gelmezse    "Hayır böyle birşey olmayacak  " Herşeyini ona o mektupta > >>anlattığını düşünür  Aşka ve mutluluğa  kapadığı kalbini ona verdiğini > >>Esma > >>anlayacaktır  Gelecek ,  mutlaka gelecektir  Peki neden gecikti? > >>Trafik tabiiki trafik  Kız üniversiteden  çıkıp,   Ortaköy'den buraya > >>gelecek  Sonra kendi kendine güler  Sanki  İstanbul'da başka sahil > >>yokmut > >>gibi neden Yetilköy ? Acaba köşke yakın olsa gelmeyeceğinden mi korktum? > >>diye sorar kendine  O sırada bir uçak daha bundan  önceki uçak gibi sesi > >>kalbini yararak geçer  Kalbini yine aynı korku sarar  Sonra kötü > >>şeyleri atmak istermişcesine kafasını sallar  Gelecek , mutlaka > >>gelecek    > >> > >>Arhan malikanesi > >> > >>Malikanenin kapıları Selim Arhan için açılır  Görevli Murat şaşırır  Her > >>zaman mutlaka selam veren Selim Bey bugün onu farketmemittir bile  > >>Aslında > >>sanki yalnızca beni değil bütün dünyayı görmüyormuş gibiydi diye dütünür  > >> > >>Selim arabadan iner  Garajdan çıkar, tek katlı sevimli eve doğru ilerler  > >>"Esma'yla konuşucam ama bu sefer gözlerinin içine bakarak  Meleğim o > >>zaman onun için gerçekten herşeyi yapacağımı anlayacak  " Bu > >>dütüncelerin > >>verdiği güç ve umutla hızlanır  Her adımda kalbi daha da çok çarparak > >>kapının önüne gelir  > >>İçerde Kozanlar hep birlikte sessiz ve endişeli oturmaktadırlar  En > >>sonunda > >>Çiçek dayanamaz  > >> > >>Çiçek: Tamam anne ya artık asma suratını  Esma iyi  olacak  Benim kardetim > >>güçlüdür  > >>Suzan : Biliyorum Çiçek ama ne biliyim  Offf    > >>Cemal : Suzan daha önce staja gittiğinde de endişelendik  Ama o zaman > >>nasıl > >>dönmüştü hatırlasana  > >>Ozan: Korkma benim ablama hiçbirtey olmaz anne  > >>Suzan: Bu sefer kızımın yüzünde bir farklılık vardı Cemal  Sanki içinde > >>birşey ebediyyen kırılmış gibi  (Çiçek'e dönerek) Bazı durumlarda > >>güç yetmez kızım  Çiçek:  Herşey iyi olacak  Sen kendini botu > >>boşuna üzüyorsun annecim  (  Söylediklerine kendi de inanmamaktadır  Esma > >>ile gitmeden önce konuştukları ve mektup aklına gelir  ) Offf    (der > >>sessizce  Sonra diğerleri aklına gelir ve aniden sahte bir neşeyle > >>Necati'ye dönerek) Hadi Necati kalk çay koyalım  Bu gece kimseden hayır > >>yok  > >>Çaydan sonra gidelim  Baksana saat 9  olmut  > >>Necati: "Tamam canım" der ve kalkar  O sırada kapı çalar  Çiçek ve Necati > >>aynı anda yaağa kalkarlar  > >>Necati: Ben açarım  > >> > >>Kapı açılır  Necati'nin biraz şaşkın sesi duyulur " Tabii içeri buyurun  " > >>Sonra korku, heyecan, telat ve umut dolu bir ifadeyle Selim içeri girer   > >>Odayı bir sessizlik kaplar  Cemal ve Suzan birbirlerine bakarlar  > >>Selim: (her zamanki kendinden emin sesinden çok farklı bir sesle) Cemal > >>abi, > >>Suzan abla iyi akşamlar  Bu saatte rahatsız ettiğim  için özür dilerim  > >>(derin bir nefes alır) Ben Esma ile konuşmak istiyorum   Eğer onu > >>çağırabilirseniz     (söze devam  edemez) Suzan: Gelin  töyle oturun > >>Selim bey (kanepeyi biraz eli titreyerek gösterir) > >>Cemal ve Suzan yine gözgöze gelirler  İkisinin gözlerinde de aynı soru > >>vardır  Nasıl   anlatıcaz? Sonunda Cemal söze başlar  > >> > >>Etrafındakiler ona birşeyler söylemektedir  Ama Selim hiçbirtey duymaz  > >>Yalnızca Cemal'in 2 cümlesi kulaklarında uğuldamaktadır  "Esma 3 > >>aylığına Roma'ya gitti Selim Bey  Böylesinin herkes için daha doğru > >>olacağını düşündü  " Hangi herkes Esma ?  Bu herkesin içinde > >>kesinlikle > >>ben yokum  İkimiz yokuz  Beniöldürüyorsun Esma  farkında değil misin? > >> > >>Cemal de Suzan da Selim'i hiç böyle görmemitlerdi  Gözlerinin önünde > >>çökmüttü sanki  > >>Selim yavaş yavaş kapıya doğru ilerlerken onu hemen bırakmak istemezler  > >> > >>Suzan: (ne söyleyeceğini bilemez bir şekilde) Biraz daha otursaydınız > >>Selim > >>Bey Cemal: Köşkte mi kalacaksınız yoksa sizi evinize bırakıyım mı? > >>Selim: (belli belirsiz bir sesle) Ben    ben köşkte kalıcam  Gerek yok  > >> > >>Selim Kozanların evinden çıkar  Nasıl gidersin Esma ?  Bana tek kelime bile > >>etmedin  Bir tek kelimeye bile değmez  miydim Esma? Sensiz daha iyi > >>olacağımı > >>nasıl düşünürsün? Bütün bu duyguların, düşüncelerin ağırlığı içinde > >>Çiçek'in > >>ona seslenişlerini duymaz  Ancak   Çiçek en sonunda yanına gelip koluna > >>dokunduğunda onu farkeder  > >>Çiçek elinde bir zarf ,enditeli gözlerle Selim'e bakarken tedirgin bir > >>sesle > >>konutmaya batlar  > >> > >>Çiçek: Esma bana herteyi anlattı  Demir  ile olanları, ondan zaman > >>istediğinizi  > >>Selim: Benimle    konuşsaydı onu asla bırakmazdım,asla  Neden ? > >>Çiçek: Bu Esma için hiç kolay olmadı Selim Bey  Bir gün önce kardeşimin > >>gözlerinde parlayan ışığın tek bir günde söndüğünü gördüm  Sizin > >>teklifinizi kabulettiğini söyleyecekti, eğerDemir orada > >>olmasaydı  > >>( > >>Bu sözlerle Selim'in gözleri gerçekten mi dercesine Çiçek'e çevrilir  > >>Sonra tüm benliğini yine acı kaplar  Yanındaki  ağaca yaslanır  ) > >>Evet > >>kabuledecekti  Ama olanlar, sizin zaman istemeniz     Esma siz ve > >>kardeşiniz arasına girmek istemedi  EğerDemir ile aranız açılırsa ya da > >>Demir'e birşey olsaydı bir gün onu suçlamanızdan korktu  > >>Selim: Onu asla suçlamam  Verdiğim kararlar bana aittir  Onların sonuçları > >>da benim sorumluluğumdur  Bütün bunları ben onun için göze aldım  Bunu > >>nasıl anlamaz  Çiçek: Esma'yı tanırım o hep kendini > >>suçlayacaktı  > >>Bunun için kardeşim kendi mutluluğunu feda etti  Keşke mektup > >>göndermek yerine gelip onunla yüz yüze konuşsaydınız  Esma > >>sizin de emin olamadığınızı düşündü  > >>Selim: Emindim    Eminim > >> > >>Çiçek: Size hiç açıklama yapmadan gitmek istemedi  O da size bunu > >>bıraktı  (Elindeki zarfı Selim'e uzatır) Bir  mektup    (Çiçek gidecekken > >>döner) Bundan sonraki adımlarınızda çok iyi düşünün  Eğer onu > >>gerçekten seviyorsanız ve mutlu edecekseniz onu bırakmayın  Ama eğer emin > >>değilseniz üstelemeyin  Kardeşimin daha  fazla yaralanmasını istemiyorum  > >>Selim:Onu üzmek mi , onu için yapabileceğim şeyleri bilsen korkarsın belki > >>de  Ama bunların içinde onu üzmek, zarar vermek asla  yok  > >> > >>Çiçek Selim'e bakar, onun gözlerindeki aşkı görür  Dönüp eve doğru yol > >>alırken bir kez daha bakar  Selim gözlerini mektuba dikmiştir  > >>Parmaklarıyla mektubu okşamaktadır  Çiçek bunu görünce derin bir > >>nefes > >>alır  "Bu adam seni gerçekten seviyor Esma" der  ve içeri girer  > >> > >>Selim elindeki mektubu hayatla tek bağıymış gibi sağlam, ama dokunsa > >>kırılacakmış gibi narin tutmaktadır  "Benim suçum, hep benim      Ona sen > >>yanımda ol herşeyi yaparım dedim  Sonra ilk engelde ondan zaman > >>istedim  Onu bıraktım  Emin olmadığımı sandı  Ahh   Esma hiç birşeyden bu > >>kadar emin olmadım ben  Bir bilsen    " > >>Yüreğindeki acıyla mektuba bakar  Zarfın üzerinde Esma'nın zarif , ince > >>yazısıyla Selim yazmaktadır  Selim yazıyı parmak  uçlarıyla okşar  Bütün > >>gücü > >>gitmiş gibi hisseder  Ağırlığını daha çok arkasındaki ağaca verir  > >>Sonra birden Esma'nın ağacına yaslandığını farkeder  Daha  çok yaslanır ve > >>elleri titreyerek zarfı açar  <<< Selim ağaca yaslanıp mektubu okumaya başlar  "Sevgilim sen bana hiç tatmadığım duyguları tanıttın, yaşamadığım bir aşkı yaşattın, ama bizim sonumuz mutlu olamaz, ailenle aranda yaşayacağın sorunlardan dolayı hep kendimi suçlayacağım  Hele birde Demir kendine bir şey yaparsa işte buna asla katlanamam  Ne olur beni affet, sen benim her zaman büyük aşkım olarak kalacaksın  Kendime Roma'da yeni bir hayat kurmaya gidiyorum, ailem döneceğimi sanıyor ama herşey yolunda giderse bir daha dönmeyeceğim  Çünkü o bahçede sensizliğe asla katlanamam, sen benim hep tango yaptığım prensim olarak kalacaksın" >> Selim Esmanın hocasına gider ve adresini alır, hocasıda Selim'e "onu bırakma" der  Selim çok umutlu bir şekilde uçağa biner, Romaya indiğinde onu bir süpriz beklemektedir  Esma karşısında durmaktadır  Birbirlerine sarılırlar, doğruca evlenmeye giderler  Orada kısa bir <<<<<balayından sonra Selim geri döner  Sadece Kozanlar evlendiklerini biliyorlardır  <<<<<<Şirkette işler çok iyi gitmektedir, kaçırılan bütün ihaleleri almaya başlamışlardır, bu sırada Ömer Bey, Şahika hanıma içten içe ilgi duyuyordur  Kısa öğlen yemekleri uzun akşam yemeklerine  ve sonunda da büyük bir aşka dönüşmeye başlamıştır  Şahika hanım çöer arhan'a deli gibi aşık olduğunu itiraf etti, ömer beyde ona karşı boş değil, bakalım Behiye Hanım bu olaylar karşısında nasıl davranacak  >>>> Esma Roma'da hamile olduğunu öğreniyor, Selim'e bunu bildirdiğinde Selim seviçten havalar uçuyor ve hemen uçağa atlıyor  Ama bir kaza bu mutluluğu gölgeliyor, Selim Romada hastanede yaşamla ölüm arasındaki ince çizgide  esma ise tek başına ona hayat vermeye çalışıyor  Haber Kozanlara'da Arhanlara'da bomba etkisi yapıyor  Çiçek hemen Esmanın yanına gidiyor  <<<<<< Ömer Bey, Behiye Hanım ve Demir özel uçak ile Romaya hareket ediyorlar, hastanede herkes Esmayı uzaklaştırmak isterken, Doktor yoğun bakımdan dışarı çıkıp Esmaya "Selim Bey eşimi görmek istiyorum" deyince aile şoka giriyor  >>>> Devamı Eylül ayında televizyonlarda   | 
|   | 
|  | 
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara | 
| Görünüm Modları | |
|  |