|  | Benim Güzel İdaho'm |  | 
|  06-28-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Benim Güzel İdaho'mBenim Güzel Idaho'm Filmi - Benim Güzel Idaho'm Filminin Konusu - Benim Güzel Idaho'm Film Oyuncuları - Benim Güzel Idaho'm Film Tanıtım - Nostaljik Filmler My Own Private Idaho Yönetmen Gus Van Sant Yapımcı Laurie Parker Senarist Henry IV William Shakespeare Senaryo Gus Van Sant Oyuncular River Phoenix Keanu Reeves William Richert Rodney Harvey Flea Udo Kier Chiara Caselli Müzik Bill Stafford Görüntü yönetmeni John J  Campbell Eric Alan Edwards Kurgu Curtiss Clayton Stüdyo Fine Line Features Cinsi Sinema filmi Türü Dram Renk Renkli Yapım yılı 1991, ABD Çıkış tarih(ler)i 18 Ekim 1991 Süre 102  dk Dil İngilizce Bütçe $2,500,000 Dolar  Benim Güzel Idaho'm (Orijinal adı My Own Private Idaho) 1991 yapımı bir Gus Van Sant filmidir  Shakespeare'in Henry IV oyununun güncel bir uyarlaması olan bu filmde başrolleri River Phoenix ve Keanu Reeves oynamaktadır  Mike (Phoenix) ve Scott (Reeves) sokaklarda yaşayan iki gençtir  İkisi de uyuşturucu kullanıp vücutlarını satmaktadır  Mike ayrıca narkolepsi hastalığına sahiptir, bir çok kere nerede uyandığının farkında olamaz  Hayattaki tek amacı kaybolan annesini bulmaktır  Scott ise aslında çok zengin bir ailenin çocuğudur ancak bu yaşamdan kopamaz  Van Sant yazdığı senaryoyu bir çok film şirketine göndermiş ancak kabul ettirememiştir  New Line Cinema'nın öyküyü kabul etmesinden sonra oyuncu arayışları başlar  Reeves ve Phoenix'e senaryolar gönderilir  Reeves rolü kabul eder ancak Phoenix'in menajeri sanatçıya senaryoyu göstermez  Bu yüzden Van Sant, senaryoyu Reeves ile Phoenix'e yollar  Phoenix de gençlik idolü görünümünden uzaklaşmak için rolü kabul eder  Ancak filmden sonra River Phoenix rolü gibi uyuşturucuya bağımlı biri haline gelir  Film çekimleri sırasında ekipten bir çok kişi Phoenix'i uyuşturucu kullanırken görmüşlerdir  Oyuncular River Phoenix     Mike Waters Keanu Reeves     Scott Favor James Russo     Richard Waters William Richert     Bob Pigeon Rodney Harvey     Gary Chiara Caselli     Carmela Michael Parker     Digger Jessie Thomas     Denise Flea    Budd Grace Zabriskie     Alena Tom Troupe     Jack Favor Udo Kier     Hans Sally Curtice     Jane Lightwork Robert Lee Pitchlynn     Walt Mickey Cottrell     Daddy Carroll Wade Evans     Wade Vana O'Brien     Sharon Waters | 
|   | 
|  | 
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara | 
| Görünüm Modları | |
|  |