![]() |
Kırmızı Biberli Patlıcan Sarma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kırmızı Biberli Patlıcan SarmaKırmızı Biberli Patlıcan Sarma Tarifi - Kırmızı Biberli Patlıcan Sarmanın Hazırlanması - Kırmızı Biberli Patlıcan Sarma Nasıl Yapılır ![]() Malzemeler 3 Adet (ince - uzun) Kemer Patlıcan 3 Adet (iri) Kırmızı Biber 3 Yemek Kaşığı Süzme Yoğurt 2 Diş Sarımsak Tuz, Kekik 8-10 Adet Taze Soğan Sapı Sıvı Yağ (kızartmak için) 2 Adet Yumurta 1 Kase Galeta Unu Yapılışı Patlıcanların kabuklarını soymadan, boylamasına ince ince dilimleyin ![]() Dilimlediğiniz patlıcanları, yarım saat kadar tuzlu suda bekletin, suyunu süzüp, nazikçe sıkarak fazla suyunu alın ve br peçete üzerinde 3-4 dk ![]() ![]() Yumurtaları çırpın ![]() Galeta ununun bir kısmını, biraz tuz ekleyerek, düz bir servis tabağına koyun ![]() Bir tavaya, bir parmak yüksekliğinde sıvı yağ koyun ve kızdırın ![]() ![]() Patlıcanları önce, yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp, kızartın ![]() Bir peçete üzerine alarak, fazla yağının çekmesini ve soğumasını sağlayın ![]() Biberleri fırının ızgarasında (yada arzu ettiğiniz şekilde) közleyin ![]() ![]() Ayrı bir kapta, süzme yoğurt, tuz, kekik ve ezilmiş sarımsağı karıştırın ![]() ![]() Taze soğan saplarını süzgece koyup, üzerine kaynar su dökün ve yumuşamasını sağlayın ![]() Patlıcanın ucuna, bir yemek kaşığı kadar yoğurtlu harç koyup, nazikçe sarın ![]() Sarmayı; soğan sapı ile bağlayıp, kurdele yapın ![]() Alıntı ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|