![]() |
Tereyağlı Turna Balığı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tereyağlı Turna BalığıTereyağlı Turna Balığı: Süre: 80 dakika Kaç Kişilik: 6 Malzemeler: Yaklaşık 1,5 kilo ağırlığında 1 adet turna balığı 200 gr tereyağı 2-3 Adet taze sarımsak Yarım su bardağı beyaz şarap 1 Adet havuç 1 Adet kuru soğan 2 Adet karanfil tanesi Yarım su bardağı sirke 1 Tatlı kaşığı tuz 1 Çay kaşığı karabiber Hazırlanışı: Geniş bir tencerenin içine 2 litre su, üzerine 2 karanfil tanesi, saplanmış kuru soğan, doğranmış havuç, sirke, tuz ve karabiber koyup, kapağı kapalı olarak 30 dakika pişirin ![]() Bu haşlama suyunu bir kenarda ılınmaya bırakın ![]() Bu arada ayıklayıp, temizleyin ve yıkadıktan sonra bu suyun içinde kısık ateşte 20-25 dakika pişirin ![]() Balığın pişip, pişmediğini etine çatal batırarak kontrol edin ![]() Balık piştikten sonra suyunu süzerek derisini çıkarın ve bir tabağa alın ![]() İnce ince kıyılan taze sarımsaklar ve şarabın içinde, şarabın yarısı kalıncaya kadar haşlayın ve ateşten alıp, sıcak tutun ![]() Kabın içine tereyağını ilave edip, kuvvetli bir biçimde beyaz köpük haline gelene dek çırpın ![]() Hazırlanan bu beyaz sosun bir kısmınbı balığın üzerine yayın ve geri kalanını da yeme sırasında kullanmak üzere bir sos kabında muhafaza edin ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|