![]() |
Mayonezli Alabalık Jöle |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mayonezli Alabalık JöleAlabalık Nasıl Pişirilir - Mayonezli Alabalık - Jöleli Alabalık - Sebzeli Alabalık Kullanılacak malzeme (8 kişi için): 2 kiloluk bir alabalık (veya som balığı), 2 yumurta, 15 yaprak jelatin, sirkeye yatırılmış birkaç kapari, mantar ve kornişon (bunların toplamı 100 gram olacak), katı olarak pişirilmiş 1 yumurta, konserve edilmiş 100 gram iç bezelye, 3 patates, 4 körpe havuç, 1 baş soğan ![]() 1 demet maydanoz, 1 sap kereviz, 2 limon, 1 defne yaprağı, birkaç dövülmemiş karabiber, yeteri kadar zeytinyağı ve tuz ![]() Yapımı: Jelatin yapraklarını suda yumuşatmalı ![]() Balığın içini dışını temizledikten ve bol suda iyice yıkadıktan sonra bunu bir balık tenceresine oturtmalı ![]() ![]() ![]() Alabalığı 30 dakika kadar kaynattıktan sonra tencereyi ateşten indirmeli ve bir kenarda olduğu gibi soğumaya bırakmalı ![]() ![]() Balığın suyunu bir tülbentten geçirerek süzmeli ![]() ![]() ![]() Kabi ateşten indirmeli, iki yumurta akını bir çimdik tuzla çırparak kar köpüğü haline getirmeli ![]() ![]() ![]() iki yumurtanın sarısı, bir limonun suyu, yeteri kadar tuz ve zeytinyağıyla bir mayonez hazırlamalı ![]() Mayonezi karıştırırken buna tavla zarı iriliğinde parçalara doğranmış kornişonla mantarları ve kaparileri katıp yedirmeli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|