Patlıcan Paçası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Paçası





Malzemeler


* 1 kg kemer patlıcan

* 9 yemek kaşığı zeytinyağı

* 4 yemek kaşığı un

* 5 diş sarımsak

* 5 yemek kaşığı sirke

* tuz

Hazırlanışı


1 Patlıcanları alacalı soyup halka halka doğrayın

2 Doğranan patlıcanların üzerine tuz serpip yarım saat acısının çıkması için bekleyin

3 Patlıcanları yıkayıp, sularını sıkıp, kuruladıktan sonra una bulayın

4 Kızdırılmış zeytinyağında altın rengini alana kadar kızartın

5 Yağını süzdürdüğünüz kızermış patlıcanları düz geniş kapaklı bir tencereye dizin

6 Sarımsağı havanda tuz ile dövüp, sirkeyi ekleyin

7 Hazırlanan sosu tenceredeki patlıcanların üzerine döküp kapağını kapatıp 15 dakika sosu çekene kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.