Fırında Jambonlu Sebze... |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Jambonlu Sebze...Malzemeler ![]() ![]() 4 yumurta 5 kahve fincanı un 3 çay bardağı süt Tuz Karabiber 300 gr havuç 300 gr kereviz 300 gr patates 4 sap pırasa Yarım demet maydanoz 2 çorba kaşığı margarin 200 gr dana jambon Yapılışı: Bir kasede yumurta ve unu iyice çırpın Un çözülünceye kadar işlemi sürdürün Sütü ılık olarak ilave edin Tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra 15 dakika dinlendirin Havuç, kereviz ve patatesi yıkayıp soyduktan sonra ince şeritler halinde doğrayın Pırasayı yıkayıp ayıkladıktan sonra kalın dilimler halinde doğrayın Bir tencerede margarini eritip havuç, kereviz ve patatesi kavurun Tuzlayıp 10 dakika kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin Gerekirse bir miktar su ekleyin Fırını 225 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın Fırına dayanıklı oval yada dikdörtgen bir kabı yağlayın Jambon dilimlerini kabın içine dışına 5 cm sarkacak şekilde yerleştirin Kavurduğunuz sebzelere pırasayı da ilave ederek kabın içine yerleştirin Yumurtalı karışımı üzerine dökün Dışarı sarkan jambon dilimlerini sebzelerin üzerine kapatın Kabı fırına verip 25-30 dakika kadar pişirin Maydonozu ayıklayıp ince ince kıyın Dilerseniz maydonozu sebzeli karışıma da ilave edebilirsiniz Sıcak olarak servis yapın Dana yerine tavuk jambon da kullanılabilir![]() ![]() ![]()
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|