![]() |
Zeytinyağlı Enginar Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlı Enginar Nasıl Yapılırenginar nasıl pişirilir - enginar pişirme - enginarın püf noktaları - zeytinyağlı enginar tarifiPapatyagil familyasından olan enginar, kesinlikle en faydalı olan sebzelerin başında yer alır ![]() Karaciğerin ve böbreğin dostu enginar aynı anda kalo ve damar sağlığını koruyan bir özelliği vardır ![]() Sağlıklı beslenmeyi isteyen insanlar sofralarından eksik etmemesi gereken bu sebzenin zeytinyağlısıysa çok lezzetlidir ![]() Malzemeler; 1- 10 Adet enginar 2- 2 Tane kuru soğan 3- 500 Gram bezelye 4- 3 Adet havuç 5- 1 Demet dereotu 6- 1 Limon suyu 7- 1 Çay bardağı zeytinyağı 8- 1 Tatlı kaşığı toz şeker 9- Tuz 10- 2 Su bardağı su Hazırlanışı; 1- Enginarları soyarak tuz ve limon ile ovun, limonlu suda bekletin ![]() 2- Bezelyeleri haşlayın ![]() 3- Havuçları ve soğanı doğrayın 4- Havuç, soğan ve haşlanan bezelyeleri bir tencereye alın 5- Limonlu suda bekletilen enginarları tencerede bulunan malzeme üzerine ters çevirip dizin ![]() 6- Tuz, şeker ve zeytinyağı malzemenin üstüne ilave edin ![]() 7- En sonda suyu da ilave edip tencere kapağını kapatın ![]() 8- Enginarlar yumuşayana kadar hafif bir ateşte pişirin ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|