![]() |
Elmalı Turna Balığı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elmalı Turna BalığıBalık Nasıl Pişirilir - Turna Balığı Nasıl Pişirilir - Elmalı Turna Balığı Tarifi - Elmalı Turna Balığı Yapılışı - Fırında Balık - Fırında Turna Balığı Malzemeler 1 bütün turna balığı (ya da sazan; yaklaşık 1,5 kg) 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı 3 soğan (ince doğranmış) 250 g lahana (ince doğranmış) 1 çorba kaşığı sirke (tercihen elma sirkesi) 1/4 tatlı kaşığı kimyon tohumu 1/4 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1 kırmızı elma (göbeğindeki çekirdekli bölüm çıkarıldıktan sonra, dilimlenmiş) 25 g (1 2/3 çorba haşığı) tuzsuz tereyağı 1 çorba kaşığı taze soğan (ince kıyılmış) Tarifi Tuma balığını (ya da sazanı) lavaboya ya da büyük bir çukur kaba koyup, üstüne bir çaydanlık dolusu kaynar su boşaltın ![]() ![]() ![]() Önce fırınınızı 230 °C'a ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tavayı ateşten alıp, içindeki sebzeli karışımı, turna balığını alacak büyüklükte bir fırın tepsisine kaşıkla döşeyin ![]() ![]() ![]() Tepsiyi ateşten alıp, balığı parçalamamaya dikkat ederek, ısıtılmış bir servis tabağına çıkarın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|