![]() |
Elmalı Piliç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elmalı PiliçTavuk Nasıl Pişirilir - Piliç Tarifi - Elmalı Piliç Yapılışı - SEbzeli Piliç - Sebzeli Tavuk - Soslu Tavuk Malzemeler 1 piliç (yaklaşık 1,5 kg iri parçalar halinde kesilmiş) bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1/2 tatlı kaşığı tuz 5 g (1 tatlı kaşığı) tuzsuz tereyağı 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı 1 küçük soğan (iri doğranmış) 1 kereviz sapı (ayıklanıp, iri doğranmış) 1 küçük havuç (kazınıp, iri doğranmış) 1 diş sarımsak (dövülmüş) 2 ekşi elma (kabukları soyulup, ince dilimlenmiş) 1 tatlı kaşığı tarhun 50 cl ![]() 2 tatlı kaşığı yoğurt (tercihen yarım yağlı) 35 g (2 çorba kaşığı) krema Elma garnitürü: 1 çorba kaşığı tozşeker 1 tatlı kaşığı sirke (tercihen tarhunlu sirke) 3 çorba kaşığı tuzsuz tavuk suyu 1/2 yeşil elma (kabuğu soyulmadan dilimlenmiş) 1/2 kırmızı elma (kabuğu soyulmadan dilimlenmiş) Tarifi Karabiberi ve tuzun 1/2 tatlı kaşığını piliç parçalarının üstüne serpin ![]() ![]() ![]() ![]() Tencerede 1 çorba kaşığı yağlı su bırakıp, gerisini atın ![]() ![]() Tavuk suyunun yarısını ekleyip, karışımı 2/3'ünü çekinceye kadar kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() Sosu hazırlamak için, pişme suyunun 35 cl'sini (1 1/2 su bardağı) bir tencereye koyup, yüzeyinde biriken yağ tabakasını delikli kaşıkla alıp atın ![]() ![]() ![]() Garnitürü hazırlamak için, bir tencereye tozşekeri koyup, tencereyi kısık ateşe oturtun ve bir tahta kaşıkla sürekli karıştırarak, tozşekeri karamela haline getirin (rengi iyice esmerleşecektir) ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|