Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bastı, patlıcan, zeytinyağılı

Zeytinyağılı Patlıcan Bastı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağılı Patlıcan Bastı



Zeytinyağılı Patlıcan Bastı Tarifi - Zeytinyağılı Patlıcan Bastı Nasıl Yapılır - Zeytinyağılı Patlıcan Bastı Malzemeleri



Ümit Usta


1 kg patlıcan

2 adet kuru soğan

4 adet sivribiber

5 adet domates

1 fincan pirinç

4-5 diş sarımsak

1/2 su bardağı sıvıyağ

Yeterince tuz, kırmızıbiber ve kuru nane


İnce ince kıydığımız kuru soğanları ve sivribiberleri sıvıyağda kavuralım

Bu esnada, alaca soyduğumuz patlıcanları kuşbaşı kesip 30 dakika tuzlu suda bekletelim

Patlıcanların suyunu süzüp, biberieri kavurduğumuz tencereye ilave ederek kavurmaya devam edelim

Kabuklarını soyup kuşbaşı kestiğimiz domatesleri, yeterince tuzu ve kırmızıbiberi de tencereye ekleyelim

Pişmesine yakın, yıkadığımız pirinçleri de ilave edelim

Pirinçler pişince, dövdüğümüz sarımsakları ve kuru naneyi de katıp, ocaktan indirelim Ilık veya soğuk olarak servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.