![]() |
Zeytinyağılı Patlıcan Bastı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağılı Patlıcan BastıZeytinyağılı Patlıcan Bastı Tarifi - Zeytinyağılı Patlıcan Bastı Nasıl Yapılır - Zeytinyağılı Patlıcan Bastı Malzemeleri Ümit Usta 1 kg ![]() 2 adet kuru soğan 4 adet sivribiber 5 adet domates 1 fincan pirinç 4-5 diş sarımsak 1/2 su bardağı sıvıyağ Yeterince tuz, kırmızıbiber ve kuru nane ![]() İnce ince kıydığımız kuru soğanları ve sivribiberleri sıvıyağda kavuralım ![]() Bu esnada, alaca soyduğumuz patlıcanları kuşbaşı kesip 30 dakika tuzlu suda bekletelim ![]() Patlıcanların suyunu süzüp, biberieri kavurduğumuz tencereye ilave ederek kavurmaya devam edelim ![]() Kabuklarını soyup kuşbaşı kestiğimiz domatesleri, yeterince tuzu ve kırmızıbiberi de tencereye ekleyelim ![]() Pişmesine yakın, yıkadığımız pirinçleri de ilave edelim ![]() Pirinçler pişince, dövdüğümüz sarımsakları ve kuru naneyi de katıp, ocaktan indirelim ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|