![]() |
Çilav |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ÇilavMalzemeler : � 2 su bardağı jasmin pirinci � 2 adet orta boy patates � 200 gr ![]() � 1/2 demet dereotu � 300 gr ![]() � Tuz Hazırlanışı : Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat beklettikten sonra iyice yıkayıp, suyunu süzün ![]() Bir tencereye 4 su bardağı su koyup, kaynatın ![]() ![]() ![]() Haşlanmış pirinci tel süzgece alıp, suyunu süzün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İç baklayı kaynar suda 7 - 8 dakika haşlayın ![]() ![]() Haşlanıp suyu süzülmüş pirinci, haşlanmış iç bakla ve ince doğranmış dereotu ile karıştırın ![]() Hazırladığınız karışımın 1/3`ini, patateslerin üzerine yayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ateşin üzerine bir amyant koyun ![]() ![]() ![]() Çilavı, düz bir servis tabağına ters çevirerek çıkarıp, servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|